Vålerenga — Stabæk 1-2:

ULLEVAAL (Aftenposten.no): For de som så Stabæks kamp mot Asker i cupen tidligere i uka, må dagens resultat på Ullevaal Stadion virke uforståelig. Dårlig innsats, lite engasjement og begredelig spill førte til at laget fortjent røk ut av cupen mot Asker som til daglig spiller i 2.divisjon.

Fire dager senere fremsto Stabæk som et helt annet lag. Riktignok ble laget hjulpet inn i vinnersporet av Vålerengas Andreas Nordvik som på klønete vis felte Franck Boli som bakerste mann, men likevel viste Stabæk nok kvalitet til å avgjøre kampen med eget spill. Med 11 spillere mot Vålerengas 10 var Stabæk det førende laget på Ullevaal og seiersmarginen kunne vært langt større.

Det ligger i hodet på mange av våre unge spillere. De vet ikke hva som må til i hver kamp, men i dag er vi gode og jeg synes vi vinner fortjent , sier lagets trener Petter Belsvik til Aftenposten.no

Trener Belsvik var illsint i Asker på onsdag, men var fornøyd med hvordan laget fremsto på Ullevaal i møte med favorittene fra Vålerenga.

— Vi er solide defensivt og vi bruker overgangene godt. Det løpes mye og det løpes riktig. Når vi får 1-0 kommer kampen i vårt spor, mener den tidligere storscoreren.

Sløste med sjansene

Likevel var de gamle feilene i luket bort. Stabæk fikk en rekke overganger som laget ikke maktet å utnytte til Belsviks store frustrasjon.

Det var til tider et håpløst sjansesløseri , sier Stabæk-treneren som nå ser oppover tabellen.

Med seks poeng på de to siste kampene er laget bare to poeng bak Fredrikstad mens avstanden opp til Lillestrøm som ligger på kvalikkplassen er på fire poeng. Dermed lever håpet om spill i Eliteserien også i 2013. — Vi gleder oss til høsten, sier Belsvik vel vitende om veien opp til trygg plass avhenger mange prestasjoner som på Ullevaal i dagens kamp .