FK Mandalskameratene
1 - 1
Start
ons 10. apr 18:00 Idrettsparken stadion
Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom Mandalskameratene og IK Start i cupens første runde.
MK holder til i 3. divisjon avd 2. Laget fra Mandal endte på en imponerende 3.plass i fjorårets 3. divisjon. De startet årets sesong på søndag mot Vindbjart FK, der endte kampen med en knepen 0-1 tap på hjemmebane.
IK Start har begynt sesongen veldig lite imponerende. De har tapt begge kampene 3-1. Den første var på bortebane mot Bryne FK, mens den andre kom nå på lørdag på hjemmebane mot Aalesund. Det har rent inn bakover for laget fra Kristiansand i starten på denne sesongen så her er det muligheter for Mandalskameratene til å få puttet et mål eller flere.
Mandalskameratene, også kjent for gudane, har hatt noen sesongen i 1. divisjon eller Adecco-ligaen som det kaltes da. I 2003 så var de sørlandets beste klubb da de endte med en sluttplassering foran IK Start. Samme sesong slo de laget fra Kristiansand hele tre ganger.
Mandalskameratene og IK Start møttes stadig for 15-20år siden, men nå har ikke Start vært i Mandal siden 2010 i en offisiell kamp. Når de møttes i cupen tilbake i 2010 så endte kampen 1-2 til laget fra Kristiansand.
Kommer tilbake med lagoppstillingene omtrent en time før kampstart.
Lagoppstillingene er ute! Start gjør fem endringer fra nederlaget mot Aalesund. Mats Viken står i keeper for Torkildsen, Deni Dasjajev kommer inn for Fabian Ness, Gregersen inn for Schulze, Nordal inn for Strannegård og Hoven kommer inn for Sanyang på topp.
Er ventet cupfest og 1500-2000 i parken i kveld!
Dagens dommer er Svein Tore Sinnes. Med seg har sine assistentdommere Marius Vesterhus Schulz og Simon Drejer Laustsen.
Spillerne kommer ut på matta!
Kampstart
Ser ut som Cosic legger seg som indreløper og Nordal på kant.
1' Gregersen lager frispark sentralt på banen.
2' Abrahamsen ligger nede.
2' Frispark til FK Mandalskameratene
4' Soteland feller Sjøkvist.
4' Frispark til Start
5' Start kombinerer nesten fint igjennom, men pasningen fra Gregersen blir litt for hard.
7' Frispark til FK Mandalskameratene
10' Mandalskameratene kommer på en kontring med Kydland som spiller ut til Soteland. Soteland får lagt inn, men Hansen får klarert den vekk.
12'
14' Start etablerer seg høyt i banen. Trøkker MK lave nå.
14' Hjørnespark til Start
16' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Henehta Heh går på, Henehta Heh går av
18' MK kommer på en overgang og får løsnet to skudd, men begge går i blokka.
19' Nordal rives ned av Aanensen. Frispark for Start høyt i banen.
19' Frispark til Start
21' Hansen for tøff i duellen med Hagen. Frispark for MK.
21' Frispark til FK Mandalskameratene
23' Frispark til FK Mandalskameratene
24' Hansen for hard i duell med Hoven. Frispark for Start høyt i banen.
24' Frispark til Start
26' Frispark til Start
27' Karlsen legger Nkubiri i banne.
27' Frispark til Start
27' Gult kort til Mathias Wiig Hagen på FK Mandalskameratene
28' Gult kort til Sander Sjøkvist på Start
28' Frispark til Start
31' Der skjer det mye klabb og babb i MK sin 16-meter, men hjemmelaget får tilslutt frispark.
31' Frispark til FK Mandalskameratene
32' Frispark til FK Mandalskameratene
33' Gregersen kommer rundt å får lagt inn, men Høksaas er ute å bokser.
33' Frispark til FK Mandalskameratene
35' Heh feller Dasjajev. Frispark lavt i banen for Start.
35' Frispark til Start
36'
36' Frispark til Start
36' Mål for FK Mandalskameratene, Marko Culibrk scorer!
40' Kjempe stemning i Parken!
42' Hagen feller Pignatei Jenssen.
42'
45' Hansen løsner skuddet fra langt hold, men rett i blokka for Start-stopperen.
45'
45' Hjørnespark til FK Mandalskameratene
45' Pause
Det står 1-0 til MK etter halvspilt kamp! Start har mye ball og trøkker MK lavt nede store deler av kampen, men Mandalskameratene er farlige på kontringene. Start har skapt veldig lite på et godt etablert MK-lag. Etter 36 minutter så sender Culibrk hele Mandal til himmels etter et nydelig skudd. Like etter så hadde bortelaget en stor sjanse med Hoven etter et innlegg fra Sjøkvist. Hjemmelaget leder og det er ikke ufortjent!
Trippelbytte for Start nå.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Start - Mathias Grundetjern går på, Mathias Grundetjern går av
45' Spillerbytte Start - Eirik Schulze går på, Eirik Schulze går av
45' Spillerbytte Start - Fabian Ness går på, Fabian Ness går av
46' Schulze prøver å tre i gjennom Grundetjern, men blir for svak pasning av Mandalitten.
48' Hjørnespark til Start
48'
49' Hjørnespark til Start
51' Bortelaget starer andre omgangen med bra trøkk.
54' Hansen prøver å finne Nkubiri, men pasningen blir for lang.
56' Innkast høyt i banen for Start.
59' Frispark til Start
61' Mål for Start, Eirik Schulze scorer!
64' Stopp i spillet. Karlsen ligger nede for hjemmelaget.
65' Grundetjern blir felt like utenfor 16-meteren ute til høyre. Frispark for Start.
66' Frispark til Start
66' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Thomas Yibio Beyene går på, Thomas Yibio Beyene går av
66' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Behzad Habib går på, Behzad Habib går av
68' Makosso feller Habib. Frispark fro MK.
68' Frispark til FK Mandalskameratene
70' Soteland skaffer hjemmelaget et hjørnespark.
70' Hjørnespark til FK Mandalskameratene
71' 2122 tilskuere i idrettsparken!
73' Bortelaget vil ha straffespark, men dommeren rister på hodet.
74' Makosso og Grundetjern kombinerer fint før førstenevnte skyter fra langt hold. Skuddet går langt utenfor.
77' Frispark til FK Mandalskameratene
78' Spillerbytte Start - Jonas Seim går på, Jonas Seim går av
79' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Dejan Prelevic går på, Dejan Prelevic går av
80' Utspark for MK.
80' Hansen blir felt på vei oppover. Frispark for Start.
80' Frispark til Start
82' Grundetjern blir felt utenfor 16-meteren ute til venstre. Frispark for Start.
82' Frispark til Start
84' Nå ligger MK spillere nede her å drar ut tida.
85' Hagen ligger nede.
85' Frispark til FK Mandalskameratene
86' Schulze prøver å tre igjennom Nkubiri, men blir for lang. Utspark for MK.
89' Start triller og triller, men skapes lite.
89' Gult kort til Bård Høksaas på FK Mandalskameratene
90' Seim kriger med to spillere langs høyre siden og vinner et frispark for Start.
90' Frispark til Start
90' Frispark til FK Mandalskameratene
90' Gult kort til Marko Culibrk på FK Mandalskameratene
90' Linjedommer og dommer snakker sammen. Det blir dømt offisde!
90' Pause
Det blir ekstra omganger! Hele idrettsparken trodde det glapp når Jonas Seim satt ballen i mål på overtid, men målet annuleres for offside etter en lang snakk mellom dommer og linjedommer. Det er fortsatt kamp i Mandal. Hold følge med videre!
90' 1. ekstraomgang
90' Jonas Seim blir felt.
91' Gult kort til Fredrik Antvort Soteland på FK Mandalskameratene
91' Frispark til Start
92' Nkubiri skaffer Start et hjørnespark.
92' Hjørnespark til Start
93' Nkubiri rives ned.
93' Frispark til Start
93' Hjørnespark til Start
95' Hansen feller Hagen. Frispark for MK på 35 meter.
96' Frispark til FK Mandalskameratene
98' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Lewi Brandser går på, Lewi Brandser går av
98' Spillerbytte FK Mandalskameratene - Amaldus Reme Lid går på, Amaldus Reme Lid går av
98' Innkast høyt i banen for Start.
100' Frispark til FK Mandalskameratene
101' Sorteland skaffer MK et hjørnespark.
101' Hjørnespark til FK Mandalskameratene
102' Hjørnespark til Start
105' Start fortsetter å trille, men Mandalskameratene ligger godt.
105' Høksaas ute å bokser. Blir tatt også og får frisparket. Blir liggende nede her sisteskansen.
105' Frispark til FK Mandalskameratene
105' Pause
Første ekstraomgangen er ferdig og det står fortsatt 1-1. Start har mye ball, men skaper svært lite. Imponerende å bra hjemmelaget ligger defensivt. Kampen er preget mye av trøtte bein.
105' 2. ekstraomgang
105' Spillerbytte Start - Jesper Gravdahl går på, Jesper Gravdahl går av
105' 15 minutter igjen av dramaet!
105' Frispark til Start
107' Ness prøver skuddet fra langt hold! Høksaas gir en liten retur, men får fanget den kjapt.
109' Seim får kommet seg rundt på kanten og slår inn, men blir klarert vekk fra MK-forsvaret.
110' Makosso fyrer! Går i blokka og ut til hjørnespark.
110' Hjørnespark til Start
112' Jonas Seim kommer rundt på kanten og slår inn. Skaffer bortelaget et hjørnespark.
112' Hjørnespark til Start
113' Seim skaffer Start nok et hjørnespark.
113' Hjørnespark til Start
116' Nå begynner tida å renne ut! Nærmer seg straffekonk.
118' Torkildsen varmer opp nå. Ser ut som Start vil ha inn førstekeeperen i straffekonken.
118' Spillerbytte Start - Jasper Torkildsen går på, Jasper Torkildsen går av
120' Skal et av lagene få en siste mulighet?
120' Innkast høyt i banen for Start.
120' Pause
120' Det blir straffekonkuranse i Idrettsparken! Skal Start gå på en cupbombe i første runde?
120' Straffebom for FK Mandalskameratene!
120' Mål til Start! Eirik Schulze scorer på straffe!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Bendik Valand scorer på straffe!
120' Mål til Start! Sander Sjøkvist scorer på straffe!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Leif Isak Vinsjevik scorer på straffe!
120' Mål til Start! Mathias Grundetjern scorer på straffe!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Lewi Brandser scorer på straffe!
120' Mål til Start! Marijan Cosic scorer på straffe!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Marko Culibrk scorer på straffe!
120' Straffebom for Start!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Dejan Prelevic scorer på straffe!
120' Mål til Start! Fabian Ness scorer på straffe!
120' Mål til FK Mandalskameratene! Fredrik Antvort Soteland scorer på straffe!
120' Kampen er slutt
Elleville scener i Idrettsparken! Mandalskameratene går videre på straffekonk!
MK er videre til andre runde av cupen! Kampen startet med mye ball til bortelaget, men OBOS-laget skapte svært lite på et godt etablert Mandalskameratene. Etter 36 minutter sendte Culibrk hjemmelaget i ledelsen og holdt inn til pause. Etter hvilen tok Start helt over kampen og fikk betalt etter 63 minutter når Erik Schulze kom aleine med keeper. Start presset på videre, men skapte ikke de store sjansene. På overtid satte Jonas Seim inn 1-2 og hele idrettsparken trodde cup-eventyret var ute, men målet ble annulert etter linjedommer og dommer snakket sammen. I ekstra omgangene forsvarte Mandalskameratene seg iherdig og stod i mot Start sitt press. Kampen edte 1-1 og dermed var det duket for straffekonk. Der gikk Mandalskameratene seirene ut og er dermed videre til andre runde av cupen 2024. Gratulerer til Mandalskameratene som gikk fullt fortjent videre!