MINDRE TIL SALGS: For to år siden var det dobbelt så mange hytter til salgs på Hovden. Meglerne mener markedet er bedre nå. Foto: Torstein Øen
SELGES MER: Det selges flere hytter på Hovden i år enn i fjor, men det er liten prisutvikling på fritidsboligmarkedet. Foto: Torstein Øen

BYKLE: De ledende eiendomsmeglerne på Hovden er enige om at det har vært fremgang i markedet – sett fra selgernes side. Til nå i år er det solgt rundt 35 hytter. Det er rundt 10 flere enn på samme tid i fjor, men da kom påsken en del senere.

Ikke rik

— Man blir ikke rik på videresalg av hytter på fjellet, men de fleste kjøper da også for rekreasjon, sier Jøran Flakk, regionleder for DNB Eiendom.

Kvadratmeterprisen på Hovden har i flere år ligget på rundt 29.000 kroner. Gjennomsnittshytta koster 2,6 millioner kroner, også det omtrent likt med de siste vintrene.

Ifølge eiendomsdatabasen Eiendomsverdi, der alle meglerne legger inn sine salg, ble det i fjor solgt 122 fritidsboliger i Bykle kommune. Året før ble det solgt 118, mens det i 2010 ble solgt 146.

— Sunnere

— Markedet er sunnere nå, sier Tommy Vatslid, eiendomsmegler i DNB Eiendom.

Inn i årets påske var det 66 hytter eller leiligheter til salgs på Hovden. På samme tid i fjor var det over 90, mens det for to år siden var 130 fritidsboliger for salg.

— Det betyr at det er solgt en god del, og at det blir større rift om boligene. Omløpstiden blir lavere, sier Vatslid.

Hans kollega, Eivind Bjorå, sier året begynte veldig bra, men at det roet seg litt i begynnelsen av mars. Nå mener han det er på vei opp igjen. Godværet i påska gjør at mange er interessert, men ikke tar seg tid til å gå på fellesvisningene på dagtid. Meglerne håper det betyr at de kan få noen salg like etter påska.

— Jeg har faktisk opplevd at to oppdrag er blitt kansellert på grunn av det fine været. Hytteeierne har funnet ut at det er så fint her, at de ikke ville selge likevel, sier Bjorå.

Stabilt

Eiendomsmegler Svenn Erik Kvamnes i ABCenter sier at de har solgt 25 hytter og leiligheter på Hovden til nå i år. Det er ti flere enn i fjor. Han kaller prisene på Hovden veldig stabile.

— Vi har et avvik på prisantydning på 0,6 prosent. Det betyr at vi treffer bra, sier han.

Den dyreste hytta til salgs på Hovden nå koster 9,45 millioner kroner og selges av Otralaft. I prestisjeprosjektet Hovden Alpin Lodge er det fem leiligheter til salgs med priser fra 3,6 til 5,9 millioner kroner. Alle de tre store meglerne på Hovden, Exbo, ABCenter og DNB Eiendom har noe for salg i komplekset som ligger midt i alpinbakken.

— Det er en stund siden det er bygget nye leiligheter. Derfor ser det ut til at leilighetssalget løsner noe, sier Svenn Erik Kvamnes.