— Vi skal utvikle et nytt klesmerke fra bunnen av og bygge opp et nytt eventyr. Jeg har fått med meg noen utrolig gode samarbeidspartnere, så dette blir ekstremt spennende. Jeg er veldig motivert og gira for å skape en ny suksess, sier Ivar Langenes.

Selskapet Urban Pioneers ble opprettet 28. januar med Langenes som daglig leder og styremedlem. Styreleder er motekongen Ola Mæle, og William Follestad, fjerdegenerasjon i kleskjeden som har kledd norske menn siden 1923, er styremedlem.

— Da jeg sluttet i Bølger var jeg så heldig å få 10- 12 henvendelser fra rundt om i landet om jeg ville være med og gjøre noe nytt. William kjente jeg fra før og det var han som introduserte meg for Ola Mæle, forteller Langenes.

Herremerke først

Urban Pioneers skal ifølge Langenes bli et fullverdig herremerke som først og fremst sikter mot fritidsmarkedet. Inspirasjonen henter han både fra gata og ting han ser på tv.

— Forrige helg var vi i familiemiddag hvor Idol sto på i bakgrunnen. Dama trodde jeg var gal da jeg plutselig hoppet opp fra bordet og tok bilde av tv-en. Idol-dommer Gunnar Greve gikk nemlig med ei jakke som var så tøff at jeg bare måtte få lagret et bilde av den, sier den engasjerte kristiansanderen.

Ivar Langenes har vært med å åpne tre klesforretninger samt utviklet klesmerket Bølger. Nå satser han på et nytt eventyr sammen med Ola Mæle og William Follestad. Foto: Kjartan Bjelland

Så dame— og sportsklær

På sikt vil Urban Pioneers også utvikle dameklær og sportsklær, men først blir det altså herreklær. Og første plagg kan se klesbutikkenes lys til høsten.

— Det blir enten i høst, eller mest sannsynlig våren 2017. I første omgang vil vi selge til andre butikker i Norge, og har som mål å komme inn i 100 butikker. Egne Urban Pioneers-butikker vil komme etter hvert, forteller Langenes, som også har internasjonale ambisjoner for klesmerket.

- Et selvgående artilleri

Ola Mæle slo seg opp som motekonge på 80-tallet med blant annet Bik Bok og Henry Choice. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Finansmann og motekonge Ola Mæle, som slo seg opp med konsepter som Bik Bok, Henry Choice og Poco Loco på 80-tallet, er full av lovord om Langenes.— Ivars brennende iver og åpenbare kapasitet, kombinert med det at han har vist at han klarer å bygge opp motemerker som fungerer i markedet, gjorde at jeg ble med på dette. Han har en voldsom energi som jeg liker, og som man også må ha døgnet rundt hele året i oppstartsfasen. Ivar er et selvgående artilleri, og trenger ikke å høre hva som må gjøres. Det er kjempegøy, sier Mæle.

- Hvilke ambisjoner har du selv for Urban Pioneers?

— At vi skal klare å etablere et motemerke med godt fotfeste i norske butikker, er jeg ganske så sikker på. Så får vi se hva vi får til utover det, men vi har bevisst valgt et veldig internasjonalt navn, svarer Mæle.

Ut av Bølger

Langenes selv vil nå satse for fullt på det nye klesmerket. Kristiansanderen fratrådte nemlig styret i Bølger, Image Clothing og Image Mandal i fjor høst.

— Jeg er fortsatt medeier av Image Mandal og Image Sørlandssenteret. Image på Sandens eier jeg 100 prosent og vil fortsette med fremover også, forteller Langenes.

Hvorfor han har trådt ut av Bølger ønsker han ikke å kommentere, men ønsker de som er igjen fortsatt lykke til.

- Gnist i magen

Klesgründeren kommer fortsatt til å ha base i Kristiansand, selv om to av de tre initiativtakerne holder til i Oslo.

— Jeg håper jeg kan gjøre kristiansandere stolt. Jeg har aldri hatt en så god magefølelse som nå, og er utrolig takknemlig for at William og Ola har vist meg deres tillit. Det fyller på bensintanken min og gir meg en gnist i magen til å gå ut å prestere hver eneste dag. Om jeg jobber 12 eller 14 timer dagen gjør ingenting, for jeg er villig til å satse det som trengs.