KRISTIANSAND: — Det er trist, men en dyd av nødvendighet. Vi har hatt et møte med alle ansatte på begge lokasjonene for å informere om at vi ser på en mulig nedbemanning, bekrefter Høye G. Høyesen, general manager i Macgregor Norway AS.

I november i fjor ble Macgregor Pusnes i Arendal og Macgregor Norway i Kristiansand slått sammen til én avdeling,med Høyesen som leder for de om lag 500 ansatte.

Vi ser jo hva som skjer rundt oss, og sitter i den samme båten.

Han sier til Fædrelandsvennen at de er i en tidlig fase av nebemanningsprosessen.

— Vi har valgt å gå ut tidlig for å informere om at det er en reduksjon i ordretilgangen som medfører at ledelsen har iverksatt samtaler med tillitsvalgte og fagforening rundt en nedbemanningsprosess, sier Høyesen.

Les også:NOV kutter for tredje gang

Skal i gang med kartlegging

Hvor mange ansatte som vil gå i denne runden, kan han ikke si noe om.

— Vi har ikke kommet dithen at vi har satt et antall. Vi ser at det er en del overkapasitet, og setter nå i gang en kartlegging for å finne ut hvor kraftig den blir, sier Høyesen.

Når beskjeden kommer, oppleves det som tungt, og sikkert også sjokkerende for noen.

Han sier de nebamannet i mindre skala i fjor, da var det primært innleide, men også noen fast ansatte som gikk. I alt 55 personer.

- Det vi snakker om nå, er noe ganske annet, sier Høyesen.

Macgregor har også kontorer i Porsgrunn, Bergen og Kristiansund, men de vil trolig ikke bli rammet i denne runden.

— Kontorene på Sørlandet er de som i hovedsak jobber mot offshoremarkedet, og det er vi som merker det best. Endringen i etterspørselen etter avanserte offshorefartøy har endret seg dramatisk bare siden september i fjor, og det er den virkeligheten vi forholder oss til. Vi har internasjonale eiere med klare forventinger til sine investeringer i selskapet, og er nødt til å tilpasse oss markedet, sier Høyesen.

Les også: Oppsagte til sak mot NOV

Opptatt av dialog

- Hvordan tok de ansatte nyheten?

— I den grad jeg kan snakke for dem, så tok de det på en fornuftig måte, i alle fall overfor meg. Det var nok forventet, konstaterer Høyesen, som fremholder at ledelsen er opptatt av en god dialog med de ansatte.

— Dette er veldig ubehagelige prosesser, som det er avgjørende at vi gjennomfører på en ordentlig måte. Det er også utrolig viktig at vi nedbemanner riktig nå, og posisjonerer oss for å komme sterkt tilbake når markedet returnerer, sier Høyesen.

Vi har internasjonale eiere med klare forventinger til sine investeringer i selskapet, og er nødt til å tilpasse oss markedet.

Tøff nyhet for de ansate

Kim Daniel Osmundsen, tillitsvalgt for Nito (Norges ingeniør- og teknologiorgansisasjon) sier det var tøft å motta nyheten om nedbemanningen.

- Det kom nok ikke som noen stor bombe, vi ser jo hva som skjer rundt oss, og sitter i den samme båten. Men når beskjeden kommer, oppleves det som tungt, og sikkert også sjokkerende for noen, sier Osmundsen.

Han er tillitsvalgt for mellom 50 og 60 fagorgansierte i Kristiansand, mens Tekna er det andre store forbundet blant de ansatte i Macgregor.

— Vi vet jo ikke så mye om størrelsesorden og omfang ennå, det er ikke sagt noe antall. Men det var en runde med nedbamanning i fjor høst, og den gang opplevde vi det som en ryddig prosess, og det var god dialog mellom tillitsvalgte og ledelse. Jeg håper vi får til det samme denne gangen, sier Kim Daniel Osmundsen.