Stiftelsen i Grimstad har på egenhånd spart 15,5 millioner kroner gjennom gaver og nøysom drift. Målet er at stiftelsen skal realisere et senter for voldsutsatte barn på Fevik i Grimstad. Ada Sofie Austegard og hennes fire ansatte har kommet langt med planene.

Mestring og livsglede

Stine Sofies Stiftelse er opprettet og ledet av Ada Sofie Austegard, mor til Stine Sofie Sørstrønen som ble drept i Baneheia i 2000. Stiftelsen jobber for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn.

De siste årene har stiftelsen hatt en svært sunn og god økonomisk drift. Overskuddet settes til side for å bygge senteret på Fevik. Senteret har vært kostnadsberegnet til 80 millioner kroner. Senteret skal tilby voldsutsatte barn et kursopphold i mestring og livsglede. Her vil de, sammen med trygge omsorgspersoner få hjelp til å takle og komme seg videre i livet etter det de måtte ha opplevd. Lokalt er det stor diskusjon rundt senteret fordi det er planlagt nær den populære stranden Storesand med tilhørende grøntområder. Austegard tror imidlertid at det skal gå veien.

— Nå begynner det virkelig å bli spennende her i Stine Sofies Stiftelse. Vårt mål om å bygge et senter for voldsutsatte barn krever stor ressursbruk av oss alle. Men vi går ikke på jobben for å slappe av. Alle de voldsutsatte barna der ute i vårt langstrakte land fortjener mennesker som er 100 prosent dedikert til jobben, skriver Ada Sofie Austegard i selskapets årsmelding.

Hun legger så frem et overskudd på 953.772 kroner.

Ønsker mer penger

— Vi skulle ha ønsket et større overskudd, og ser derfor at vi må være veldig aktive fremover for å klare å skaffe nok midler til bygging av senteret. Vi er optimister og har troen på at vi skal klare det, skriver Austegard.

Stiftelsen er blitt en kjent ressurs for alle saker som har med vold og overgrep rundt barn å gjøre. I 2013 har de gitt ut en veileder om barn som voldsofre, jobbet politisk, arrangert seminarer og foredrag - for å nevne noe av aktiviteten.

Selv om stiftelsen gikk med overskudd i fjor, var det en markant nedgang fra året før. 2,2 millioner kroner er gaver mens 4,7 millioner kroner er inntekter fra tilskudd, foredrag og markedsaktiviteter.

Stine Sofies Stiftelse 2013
20132012
Inntekter7,09,1
Ord. avskrivninger0,00,0
Driftsresultat0,52,0
Resultat før skatt1,02,4
Anleggsmidler0,00,0
Omløpsmidler15,514,6
Egenkapital14,813,8
Langsiktig gjeld0,00,0
Kortsiktig gjeld0,80,8
Regnskapets info.nivå{smile}{smile}
Inntjening{smile}{smile}
Betalingsevne{smile}{smile}
Egenkapitalandel{smile}{smile}
(Alle tall i millioner kroner)