KRISTIANSAND: Det tradisjonsrike entreprenørselskapet Kruse Smith, som driver virksomhet innen både bygg og anlegg, har besluttet å selge anleggsvirksomheten og fremover rendyrke bygg som er selskapets største virksomhetsområde.

Konserndirektør i Hæhre & Isachsen Entreprenører, Knut Harstad, er godt fornøyd med avtalen og mener oppkjøpet vil komplementere konsernet på viktige fagområder.

Broer og tunneler

– Anleggsvirksomheten til Kruse Smith er spesialister innenfor broer og tunnel, og representerer et fagmiljø som vil styrke vårt konsern ytterligere. Kruse Smith Anlegg vil fortsette som et selvstendig selskap på lik linje med entreprenørene som vi allerede har i vår portefølje, sier Knut Harstad i en pressemelding.

Kruse Smith Anlegg har 170 ansatte og en omsetning på 900 millioner.

Salget skjer ganske nøyaktig to år etter at Kruse Smith solgte hele eiendomsselskapet sitt for 608 millioner kroner.

Broa over Trysfjorden er blant de store prosjektene til Kruse Smith Anlegg. Foto: JARLE R. MARTINSEN

Også hos Kruse Smith er man ifølge pressemeldingen godt fornøyd med avtalen, og at anleggsdriften nå skal få utvikle seg videre sammen med Hæhre & Isachsen Entreprenører:

– Avtalen med Hæhre & Isachsen Entreprenører gir Kruse Smith Anlegg gode rammebetingelser og utviklingsmuligheter, samtidig som den sikrer Kruse Smith en solid økonomisk plattform for fremtidig satsing og utvikling som byggentreprenør, uttaler konsernsjef Jon Syrtveit.

Kunder påvirkes ikke

Kruse Smith Anlegg vil etter overtakelsen av Hæhre & Isachsen Entreprenører etablere seg med egne kontorer i Stavanger og Kristiansand.

Inntil videre vil selskapet drive videre under samme navn.

– Begge parter er svært oppmerksom på at Kruse Smith Anleggs kunder og samarbeidspartnere ikke skal bli påvirket av dette. Pågående prosjekter vil bli gjennomført og ferdigstilt med eksisterende prosjektorganisasjon og bemanning. Flere av våre anleggsprosjekter er bemannet med fagarbeidere og funksjonærer fra vår byggdivisjon. Dette vil forbli uendret til prosjektene er overlevert, sier Syrtveit.

Dedikert

– Vi er en stolt og dedikert organisasjon som ønsker å videreutvikle oss innenfor våre kjerneområder; tunnel og bro. Som del av Hæhre & Isachsen Entreprenører blir vi del av en stor anleggsvirksomhet med sterke fagmiljøer. Jeg tror vi vil erfare gode synergier med ny eier, kanskje særlig innenfor samferdselsprosjekter, uttaler Bjørn Velken, direktør for Kruse Smith Anlegg, som ikke legger skjul på at det også knytter seg et visst vemod til dette.