Lekelandet fikk tillatelse til å åpne. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: – Jeg liker ikke tidspresset i saken, at vi får saken til behandling like før åpning. Det ligger også et press på oss politikere når resultatet er forskuttert, siden senterleder har uttalt at godkjenningen er en formalitet. Det synes jeg er litt arrogant, uttalte Aase G. Paulsen (Ap) i byutviklingsstyret torsdag morgen.

Bare halvannen time før det 2300 kvadratmeter store lekelandet Planeten Pluto i nye Sørlandssenteret åpnet klokken 11.00, skulle politikerne si ja eller nei til dispensasjon fra reguleringsplanen (forretning/kontor). Fylkesmannen har advart mot å gjøre dette.

— Utidig

– Dette er utidig, og ikke vanlig kutyme, uttalte Hans Petter Horve (MDG) om saksbehandlingen.

Han var oppgitt etter å ha mottatt en brosjyre i posten som annonserte for superhelg i lekeland, før godkjenning foreligger. Senere i møtet tok Horve ordet for å korrigere dette, siden annonsen omhandlet Leo’s lekeland i Vågsbygd.

Med fem (H, Frp, KrF) mot fire (Ap, MDG, V) stemmer valgte byutviklingsstyret smidigste utvei, nemlig å gi en toårig dispensasjon. Størst spenning var knyttet til hvor KrF ville lande.

– Det er ikke dermed sagt at vi går for dette senere, når vi får hele reguleringsplanen opp på nytt, sa Grete Kvelland Skaara (KrF), som også respekterer at bystyret tidligere i år sa ja til lekeland på motsatt side av Barstølveien.

Plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum forklarte tidsnøden med at Thon-gruppen mente de hadde rett da de hevdet at nye retningslinjer åpner for servicefunksjoner i kjøpesentrene, og at dette er helt normalt i resten av landet.

- Underholdning

Nå forutsetter kommunen at senterledelsen går i gang med å endre reguleringsplanen. Hvis dette ikke lykkes, må lekelandet straks fjernes.

– Dette er underholdning og opplevelse, og det ønsker vi ikke i Sørlandsparken. I valgkampen var alle partier opptatt av å styrke Kvadraturen, så tenk dere nøye om, advarte Solveig Nilsen (V).

Stian Storbukås (Frp) sa han var blitt nedringt av bekymrede sjefer på senteret etter Fylkesmannens uttalelser i Fædrelandsvennen mandag.

– Jeg blir litt oppgitt når jeg ser en tendens til overstyring fra Fylkesmannen, sa nestlederen for byutviklingsstyret.