• 176.000 har fått beregnet feil skatt

  • Altinn sliter fortsatt

  • Men svenskene får sjekket skatten sin

  • Altinn nærmer seg normal drift

Stor pågang hos Altinn førte til at nettstedet mandag ettermiddag og kveld var ustabilt. Mange fikk problemer med å logge seg inn, melder NRK.

Mandag var siste frist for å levere selvangivelse for bedrifter som hadde fått utsatt frist. I tillegg ble skatteoppgjøret klart samme dag, noe som førte til at tusenvis av mennesker ville sjekke dette. Pågangen ble derfor stor.

Også i mars i år var det problemer med å logge seg inn på Altinn. Den gang uttalte informasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, at systemet er laget for å tåle stor pågang, men at det oppsto en teknisk feil som gjorde at man måtte stenge tjenesten midlertidig for å unngå fullstendig kollaps.

Tirsdag morgen skal de driftsansvarlige møtes for å forsøke å kartlegge problemet. Mandag kveld var det foreløpig ingenting som tydet på at det var snakk om samme feil som oppsto i mars, ifølge kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønnmo i Brønnøysundregistrene.

— Den siste beskjeden jeg fikk var at feilmeldingene dukker opp når man forsøker å logge seg inn gjennom ID-porten, sier Brønnmo.

Altinn er et samarbeid mellom Skattedirektoratet, Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå. Brønnøysundregistrene har ansvar for drift og brukerservice av tjenesten.