Det har i juli vært en oppgang i antallet ledige i Vest-Agder. Det er nå 3300 som er helt ledige. Det utgjør 3,6 prosent ledighet og er en oppgang på 353 personer fra juni 2015. ## Høyere enn vanlig

— At ledigheten stiger i løpet av sommeren er normalt. Vi har altså en normal sesongmessig stigning i ledigheten, men tallene viser at den nok er noe sterkere enn normalt i år, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund i en pressemelding. Arbeidslivet på Sørlandet har fått merke nedgangen i oljebransjen.

Store aktører som MHWirth har sagt opp flere hundre ansatte.

Om kort tid sender National Oilwell Varco 1500 mennesker ut av døra.

Fædrelandsvennen skrev denne uken at sysselsettingen i Vest-Agder gikk kraftig ned første kvartal i år.

Dagens tall fra Nav viser at tendensen har forsterket seg utover våren og sommeren.

Av de 414 flere som er ledige nå sett opp mot juli 2014, kommer omtrent 240 av disse fra bransjene industriarbeid og ingeniør og ikt-arbeid.

Det er flest ledige med bakgrunn fra industriarbeid (466), bygg og anlegg (458) og butikk- og salgsarbeid (388).

Flest ledige i Kristiansand

I Vest-Agder er det for øyeblikket høyest ledighet i Kristiansand med 4,0 prosent ledighet. Så følger Flekkefjord med 3,9 prosent og Søgne og Songdalen begge med 3,7 prosent ledighet. Lavest ledighet i juli 2015 finner vi i Sirdal med kun 1,2 prosent ledighet. Så kommer Åseral med 1,3 prosent og Audnedal med 1,7 prosent ledighet.

På landstoppen

Aust Agder er nå fylket med landets høyeste ledighet, med 3,9 prosent. Det er fortsatt næringene industri og bygg og anlegg hvor det er flest ledige.

— Det er viktig at den enkelte arbeidsledige søker bredt både yrkesmessig og geografisk. Det er fylker med lav ledighet og høyere etterspørsel etter arbeidskraft hvor det kan være muligheter for å få arbeid i perioder. Den enkeltes posisjon i forhold til fremtidige jobber kan styrkes ved at man har vist yrkesmessig og geografisk fleksibilitet. sier NAV-direktør i Aust Agder, Hilde Høynes i en pressmelding.