I disse Brækhus-tider ligger sammenligningen fristende nære.

I det ene hjørnet: Kristiansand Dyreparks tigre, slanger, ulver, nifse pirater og snille trikkeførere.

I det andre hjørnet: AS Nymos ingeniører, kalkulatører og sveisere.

To ulike

Det tetter seg til i 2016-utgaven av Årets Sørlandsbedrift. Etter at Igland Garasjen vant første semifinale og er klar for finalen, braker to veldig forskjellige virksomheter sammen i andre semifinale.

I sine respektive kvartfinaler vant Nymo knepent mot Red Rock Marine, med 361 mot 349 stemmer, mens Kristiansand Dyrepark hanket inn 684 stemmer og dermed parkerte Palmesus, som måtte nøye seg med 99. Så er spørsmålet: Vil Dyreparken mobilisere sitt formidable, digitale nettverk for å bli Årets Sørlandsbedrift i 2016 — året denne hovedmotoren i landsdelens reiseliv runder 50 år?

Eller kommer kombinasjonen av Grimstads patriotiske befolkning og Node-bedriftenes yrkesstolte fagfolk til å stemme fram Nymo - denne mekaniske, tradisjonsrike offshorebedriften som går mot strømmen og faktisk har ansatt folk i det Herrens år 2016?

Svaret får vi vite etter at andre semifinale er avsluttet kommende fredag klokken 08. Da gjenstår «bare» finalen, før vinneren kan kåres torsdag 13. oktober, under Næringslivsdagen i Kilden.

- Stor stas

— Klart det ville ha vært gøy - ja, stor stas - å bli Årets Sørlandsbedrift samme året som vi runder 50 år og i tillegg er blitt Årets Reiselivsbedrift, røper salgs- og markedsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt i Kristiansand Dyrepark.

- Mobiliserer dere for fullt?

— Når det gjelder årskortinnehaverne, er vi ute med flere budskap til dem allerede. Men vi har samarbeidspartnere, ansatte og tusen sesongansatte hvert år. Alle de, pluss nettverk de selv kan trekke på, bør gi oss god medvind, sier Schjøtt.

Det er full fart hos AS Nymo, eneste gjenværende Node-bedrift i 2016-utgaven av Årets Sørlandsbedrift. Man er klar til forsterket innsats. Foto: Arkiv/Kjartan Bjelland

— KrevendeBorte hos Nymo er administrerende direktør Øyvind Riiber Boye klar til innsats.

— At vi kom videre fra kvartfinalen, ble godt mottatt her. Nå har spenningen økt, motivasjonen likeså. Vi satser på å mobilisere ansatte, kunder, hele Ugland-systemet og kort sagt våre venner på Sørlandet. Det hadde vært gøy å møte Igland Garasjen i finalen, men nå i semifinalen konkurrerer vi jo ikke, så vi satser på at folket i Grimstad og Arendal støtter opp om oss, sier Boye.

Samtidig innser at han at det kan bli krevende å konkurrere mot selveste Kristiansand Dyrepark.

- Blir denne semifinalen en moralsk finale?

— Det er nok mulig å bruke et slikt uttrykk, ja.

SLIK STEMMER DU:

Stem på Kristiansand Dyrepark ved å sende sms til 03811 og skriv " BEDRIFT E ".

Stem på Nymo ved å sende sms til 03811 og skriv " BEDRIFT G ".

Husk mellomrom mellom "BEDRIFT" og bokstaven du vil angi. Vanlig sms-takst gjelder.

Denne andre semifinalen starter onsdag 5. oktober klokken 08 og avsluttes fredag 7. oktober kl. 08.