OSLO: I sin landsmøtetale viste hun til det hun mener er svært dårlige erfaringer med en slik regjering.

— Valget i 2001 gav et ikke sosialistisk flertall, men også en mindretallsregjering. Frp ble holdt utenfor, men det ble forventet at vi skulle stille opp slik at regjeringen ble sittende. Og det gjorde vi, vi stilte opp, sa Siv Jensen

— Men erfaringene var svært blandet. Det vi fikk til det ene året, ble fjernet det neste. Det er bakgrunnen for at vi for åtte år siden ikke ville støtte en regjering vi selv ikke der en del av.

Det prinsippet kommer ifølge Siv Jensen til å stå fast.

— Men vi bestemte oss også for at vi ville få på plass et grunnlag for en ny regjering. At vi vil sette oss ned med Høyre, KrF og Venstre, og det vil vi fortsatt. Vi samarbeider gjerne om en regjering, men det må selvsagt handle om politiske løsninger, sa Siv Jensen.

Hun nevnte fjerning av handlingsregelen, omfattende privatisering i helsesektoren og strengere innvandringspolitikk som viktige saker for Frp i en ny regjering.

— Når ferske beregninger viser at innvandringen ikke er bærekraftig, blir det tyst. Er det ingen som vil snakke om at hvis dagens innvandringspolitikk fortsetter i bare fem år til, vil utgiftene være 4500 milliarder, sa Siv Jensen.

— Her er det ikke bare systemet som står i veien for fornuften, her er det naiviteten som står i veten for fornuften.