Strand Hotel Fevik. Foto: Torstein Øen
Hotelldirektør Agnes Bertnsen har en nese for detaljer som overgår de fleste. Ingenting overlates til detaljene, det være seg klassemerker av barnefingre på vinduene eller sigarettsneiper på hotellets uteområder. Her fra Foto: Torstein Øen
Forfatteren Roald Dahl var stamgjest i over 30 år, sammen med sin Oscar-belønnede kone Patricia Neal. Her foreviget på ett av rommene. Foto: Torstein Øen
Utsikten er upåklagelig fra 4. etasje i den nye delen av Strand Hotel Fevik. Foto: Torstein Øen

— Jeg gidder ikke spille i femte divisjon, jeg vil spille i eliteserien, sa hotelldirektør Agnes Bertnsen da hun tok over hotelldriften av det som i 23 år hadde vært et tapsprosjekt innerst i den idylliske Fevikkilen.

Jærbuen, som egentlig hadde sett seg litt trett på hotelldrift etter fem år som sjef for Jæren Hotell på Bryne, takket likevel ja da hun ble tilbudt jobben som hotelldirektør på Strand Hotel Fevik i 2003. ## Region i vekst

— Vi flyttet egentlig ganske spontant til Sørlandet i 2002, både fordi jeg trodde Sørlandet ville bli en region i vekst og fordi det er et nydelig sted å bo, sier hun.

Og veksten har definitivt det kjente funkishotellet på Fevik også dratt nytte av. De tre siste regnskapsårene har driftsinntektene doblet seg til over 38 millioner kroner i 2013, mye på grunn av en dobling av sengekapasiteten i 2010, fra 48 til 90 rom.

Finanskrisa

— I 2009, da finanskrisa kom og mediene var fylt opp med negative nyheter, bestemte jeg meg for at vi skulle stå på. Og på tross av byggeperioden på halvannet år økte omsetningen. Mye takket at vi fikk de ansatte til å tro på at vi kunne klare det, sier Berntsen.

KVARTFINALE- 3 årets sørlandsbedrift.jpg

Da hun overtok driften i 2003 vendte hun nesen mot Kristiansand, hvor hun også bor, med én gang.— De gangene næringslivet skulle ut av byen, hvorfor skulle de ikke komme til oss, spør hun. Konferanser betydde gjerne overnatting, og ballen begynte dermed å rulle.

Hawaii-party

— Jeg husker det var en kommune som ringte, som fortalte de ikke hadde så mye penger å bruke. Vi kan jo finne på noe gøy for det, sa jeg. Hva med et Hawaii-party, forteller Berntsen. Som sagt så gjort, og ikke lenge etter fikk hotellet flere etater fra samme kommune som kunder.

— Vi har alltid gått 100 prosent inn for de tingene vi tror på, selv om det har vært mot strømmen. Janteloven har jeg aldri brydd meg noe særlig om, forteller hun og viser til at hotellansatte er som skuespillere på en scene. At de må jobbe med hele seg og ha med hjertet i det de gjør. - Jeg vil berømme de ansatte for innsatsen og engasjementet de viser hver eneste dag og som har gitt Strand Hotel Fevik en solid posisjon i markedet, sier hun.

Nese for detaljer

En annen ting som står Berntsen hjerte nært er de små detaljene. Det som skiller Strand Hotel Fevik fra mange andre hoteller.

— På vinteren når det snør passer vi på å holde parkeringsplassen fri for snø. Konferansegjestene kommer ut til ferdigbørsta biler, og vi får frisk luft, sier den engasjerte hotelldirektøren.

— Jeg har sagt at jeg skal bli den beste hotelldirektøren på å plukke sigarettsneiper og papir. Etter elleve år nå tror jeg at jeg ligger godt an, sier Berntsen og smiler.

— Bare se på bedet utenfor her, sier hun til journalist og fotograf og peker på et strøkent rosebed like utenfor baren.

— Jeg satte mannen til å luke og rydde i går. Mange hadde sikkert tenkt at, skitt la gå, det er vinter. Ingenting å bry seg om. Men det er nettopp sånne ting som er viktig, sier Berntsen.