At nabohusene er et stykke unna er for at eiendommen skal være privat, ifølge megler. Tomten er på 26 mål. Foto: Laurent Meesemaecker
Veldig lite er endret i La Pausa siden Chanel var eier. Foto: Laurent Meesemaecker
Chanel bygget aldri basseng, for hun var ikke interessert i å bade. Foto: Laurent Meesemaecker
En av husets stuer. Foto: Laurent Meesemaecker
I spisestuen står bordet Chanel pleide å samle gjester rundt. Foto: Laurent Meesemaecker
Badet som hører til mastersoverommet har rosa teppegulv og mange speil. Badene har merkelig planløsning på grunn av tjenerinngang, og de trenger oppgradering ifølge megler. Foto: Laurent Meesemaecker

Prisantydningen var på 300 millioner kroner, men eiendommen som tidligere var i Coco Chanels eie ble til slutt solgt for 200 millioner kroner. Det betyr at kjøperne kjøpte for to tredjedeler av det prisantydningen sa.

Huset, som ligger mellom den italienske grensen og Monaco, kalte Chanel La Pausa (pausen, red. anm.), angivelig etter bibelhistorien om at Maria Magdalena tok en pause i området på vei fra Jesu korsfestelse i Jerusalem.

Hovedhuset er cirka 1000 kvadratmeter stort, og tomten er 26 mål stor.

La Pausa har ligget ute for salg i to år. Fredrik Lilloe, partner i Knight Frank, brukte et år på å selge. Før ham forsøkte Sothebys å selge eiendommen.

— Det er ikke så ofte ting i denne prisklassen blir solgt. Vi har hatt et tredvetalls potensielle kjøpere innom, og vi har fått noen lave bud, sier Lilloe.

Også Chanel i New York har lagt inn bud, men budet var for lavt.

Badet som hører til mastersoverommet har rosa teppegulv og mange speil. Badene har merkelig planløsning på grunn av tjenerinngang, og de trenger oppgradering ifølge megler. Foto: Laurent Meesemaecker

Les også: — Det ble ikke bygget basseng, for Coco var ikke interessert i å bade

Ingen forhandling om pris

Kjøperne ble bedt om å komme med sitt beste og siste bud med en gang, ettersom det tar tid å forhandle mellom kjøper, megler og fond.

— Budet ble akseptert, men det var litt frem og tilbake om møbler og sånt. De får noen av møblene for at eiendommen skal beholde litt av historien, noe skal auksjoneres bort, og noe skal gis bort til museum, sier Lilloe.

Han sier de visste at de ba om for mye for La Pausa, men legger til at det er vanskelig å sette pris på eiendommer i den prisklassen.

På forhånd trodde Lilloe kjøperne ville være amerikanske, eller fra Saudi-Arabia eller Monaco.

— Vi håpet litt på kinesiske kjøpere, som begynner å bli litt interesserte i området, men de er ikke så glade i sol, sier Lilloe.

Om markedet på den franske rivieraen nå, forteller Lilloe at han og kollegaene håper at 2015 vil bli et år for kjøpere i en høyere prisklasse.

— Jeg tror man vil se tilbake på 2013 og 2014 som årene da bunnen var nådd. Viljen er der, pengene er der og interessen er der, sier Lilloe.

Les også: Dette er de tolv dyreste hjemmene i verden

At nabohusene er et stykke unna er for at eiendommen skal være privat, ifølge megler. Tomten er på 26 mål. Foto: Laurent Meesemaecker

Kjente gjester

Gabrielle «Coco» Bonheur Chanel kjøpte La Pausa i 1929 for 1,8 millioner franc, og bygget huset for seks millioner franc. Hun solgte til ekteparet Emery og Wendy Reves i 1953. Siste eier er Reves-parets fond.

Reves-familien var ifølge Lilloe «en skikkelig partyfamilie, en skikkelig sossefamilie». Wendy Reves skal ha trodd at hun var Coco Chanel selv, og beholdt stilen i huset da de kjøpte.

Clark Gable, Igor Stravinski, Pablo Picasso, Salvador Dali og Hugh Grosvenor skal ha besøkt huset flere ganger mens det var i Chanels eie, og fransk motstandsbevegelse skal ha brukt huset under andre verdenskrig.

Også Winston Churchill har tilbrakt tid på La Pausa, visstnok 54 uker mellom 1956 og 1960. Les også: Skjønner du ikke at dette kjøkkenet er dyrt? Da er du ikke «UHNWI»

Coco Chanel var ikke interessert i å bade, og bygget derfor ikke basseng. Foto: Laurent Meesemaecker

De nye eierne

Kjøperne av eiendommen har bedt om å få være anonyme. De er en familie fra New York, nærmere bestemt bosatt på Manhattan. De er ifølge Lilloe ikke spesielt kjente, men de er rike. Familien driver i kosmetikkbransjen og med eiendomsutvikling.

Familien skal bruke La Pausa som feriehus, men kommer til å oppgradere en del før de tar huset i bruk.

Flere kjente personligheter har tilbrakt tid her, blant annet Winston Churchill. Foto: Laurent Meesemaecker

De skal ifølge Lilloe lage et stort basseng, og pusse opp hele huset. Noe av den originale arkitekturen skal beholdes, men blant annet badene og kjøkkenet skal oppgraderes. — Det blir nok hjemmekino, spaavdeling og kanskje squashbane i kjelleren. De kommer til å ta eiendommen til nye høyder, sier Lilloe.

Les også: Innflytningsfest i et av verdens dyreste hus

Dyrest i Norge

For øyeblikket er eiendommen Blaasenborg på Bygdøy den dyreste for salg i Norge. Prisantydningen er på 70 millioner kroner. Nå har eiendommen ligget ute for salg siden juni 2013. Blaasenborg er en av flere deler som ble forsøkt solgt samlet mars 2013 for 120 millioner kroner. Fraværet av kjøpere gjorde at eiendommen ble delt opp, ifølge Hegnar online.