Hvem stikker av med seieren?

Det er svært jevnt mellom Xstrata og Stormberg, men Stormberg har en knapp ledelse. Stem på din favoritt fram til klokken 21.00 i kveld

Publisert

Steinar J. Olsen, gründer og daglig leder i turtøyprodusenten Stormberg har lovet å gå Sørlandet på tvers til våren hvis de vinner Lesernes Sørlandsbedrift 2012. Foto: Jon Anders Skau

  • Ingrid Michalsen

Leserne har talt: Stormberg møter Xstrata i finalen av Lesernes Sørlandsbedrift 2012. Fredag formiddag mobiliseres det heftig på sosiale medier fra Stormbergs folk, og gründeren selv, Steinar J. Olsen, er svært aktiv. Han har lovet å gå Sørlandet på tvers, fra Risør til Flekkefjord, hvis Stormberg vinner, og har allerede fått med seg profilerte personer som Freddy De Ruiter, Dag Otto Lauritzen og Svein Tveitdal på turen.

Olsen har også hanket inn Radio Jam, som spiller konsert i Stormbergs butikk i Sørlandsparken klokken 12.00

På Xstrata går det litt roligere for seg, men det er ingen tvil om at konkurransen er dagens snakkis på fabrikken.

— Dette er kjempestas for oss, klart det er det. Tenk at den gamle kjempen i Kolsdalen har nådd helt finalen, det er utrolig gøy. Folk er veldig opptatt av konkurransen og spør om det. De ansatte er tydelig stolte av dette, og vi oppfordrer dem til å stemme på intranettet vårt, sier Terje Næss, seniorkommunikasjonsrådgiver i Xstrata Nikkelverk.

Bedriftens administrerende direktør er svært fornøyd med å ha kommet til finalen.

— Kjempemoro. Vi er overrasket over at en industribedrift har nådd så langt i en slik konkurranse, og var godt fornøyde med å ha blitt valgt ut av juryen blant de åtte kandidatene. Nå er vi i finalen, utrolig gøy, sier Øivind Stenstad, administrerende direktør i Xstrata Nikkelverk.

Årets-sørlandsbedrift_front-logo.png

Torsdag ble det klart at nikkelprodusenten vant en knepen seminfinaleseier over Dyreparken med 58 prosent av stemmene. Dermed står det siste og avgjørende slaget i Lesernes Sørlandsbedrift mellom to profilerte bedrifter på Sørlandet, Xstrata mot Stormberg. Begge store innenfor sine bransjer.

Uten sosiale medier

Stormbergs Steinar J. Olsen har allerede lovet å gå Sørlandet på tvers til våren hvis Stormberg stikker av med seieren. Xstratas Øivind Stenstad har ikke strukket seg like langt, men har antydet at en ny sykkeltur kan være aktuelt. Tidligere i år syklet han USA på tvers.

— Vi har en god sykkelgruppe på Xstrata, så noe må vi få til for et godt formål. Det aller viktigste for oss er likevel å lage verdens reneste nikkel, sier Stenstad.

Administrerende direktør Øivind Stenstad i Xstrata Nikkelverk vil samle en sykkelgruppe i bedriften for å sykle for et godt formål hvis bedriften vinner. Tidligere i år syklet han USA på tvers. Foto: Tore-Andr Baardsen

— Hva tenker du om å møte Stormberg i finalen?- De har et litt annet utgangspunkt enn oss ettersom de kan mobilisere stemmer i sosiale medier, vi har en konsernpolicy som gjør det umulig for oss. Men vi har bevist at det ikke har vært nødvendig så langt, så det blir spennende å se, uttaler Stenstad.

Tøff konkurranse

Stormbergs Steinar J. Olsen er forberedt på tøff motstand. Han har allerede begynt å finne turpartnere til gåturen på tvers av Sørlandet i mai.

— Xstrata blir en sterk konkurrent, ingen tvil om det. De har gjort det bra i de innledende rundene og blir en sterk utfordrer. Men vi gleder oss til finalen og håper de som har stemt oss fram i semifinalen vil backe oss helt inn, sier Olsen.

Du kan stemme fram din favoritt fram til klokken 21.00 fredag kveld. Hvis du vil stemme på Stormberg sender du BEDRIFT 6 til 03811 , ønsker du å stemme på Xstrata Nikkelverk send BEDRIFT 1 til 03811 . (Kun én stemme per mobil, vanlig sms-takst).

Fra klokken 20.55 kan du følge sluttminuttene i finalen live på fvn.no.

Publisert