Lufthansa har 14 flyginger i snitt fra Norge daglig, som betyr av om lag 42 flyginger potensielt kan bli rammet.

Samtidig er noen Lufthansa-selskaper, deriblant Eurowings og Cityline, ikke en del av streiken. Disse flygingene vil gå som vanlig, sier kommunikasjonssjef Martin Riecken for Lufthansas Europa-kontor til NTB.

Den endelige oversikten over kansellerte flyginger blir klar i løpet av mandag kveld.

Gratis ombooking

Fra Norge flyr Lufthansa til Frankfurt, München og Hamburg.

Publikum kan få tilbake pengene eller få flyet sitt booket om kostnadsfritt.

Foreløpig er det uklart når konflikten mellom flyselskapet og pilotene, som totalt rammer 3.800 flyginger over tre dager, vil bli berørt.

— Streiken blir i alle fall ikke avblåst på forhånd. Det er en komplisert sak som vi håper blir løst så fort som mulig, sier Riecken.

Skaper unntakstilstand

Hele 425.000 passasjerer blir rammet av beslutningen i det tyske flykonsernet.

Arbeidskonflikten skaper en unntakstilstand av de helt sjeldne for et av Europas største flyselskaper. Totalt vil over 3800 flyvninger bli kansellert, ifølge Spiegel Online.

Selskapet er den tredje største ruteflyaktøren på Oslo Lufthavn etter SAS og Norwegian.

Fem daglige flyvninger til og fra Oslo

Lufthansa opererer med fem daglige flyvninger mellom Tysklands største flyplass ved Frankfurt og Oslo Lufthavn Gardermoen. I tillegg kommer tre flyvninger mellom Oslo og München, tre flyvninger fra Stavanger til Frankfurt og en flyvning på strekningen Bergen-Frankfurt.

SAS tar sikte på å opprettholde sine flyvninger mellom de tre skandinaviske landene og Tyskland i de aktuelle dagene, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i den norske delen av SAS.

— Lufthansa ble jo utsatt for en omfattende aksjon også i forrige uke. Vi opprettholder vår prognose fra forrige uke om at SAS neppe blir nevneverdig berørt, men vi må ta et forbehold om utviklingen, sier Johansen til Aftenposten.

- SAS er et av Lufthansas samarbeidspartnere i luftfarten og kan vel risikere å få en del Lufthansa-passasjerer i slutten av denne uken?

— Det er riktig at vi i forrige uke også fraktet en del av Lufthansas passasjerer, sier Johansen i SAS.

Kan bruke datterselskaper

Lufthansa kan også bruke sine datterselskaper til å få unna en del trafikk. Flykonsernet eier Swiss Air Lines, Brussels Airlines og Austrian Airlines.

Det er Lufthansa-piloter i fagforbundet Vereinigung Cockpit som har varslet den tre dager lange punktstreiken. Striden dreier seg både om lønnsøkninger og pensjonsavtaler.

Aksjonen starter ved midnatt natt til onsdag og varer til fredag kveld klokken 23.59. Arbeidsnedleggelsene berører interkontinentale flyvninger til blant annet USA allerede tirsdag og kan skape kluss også utover lørdagen.

Frykter du at uroen internt i Lufthansa mot slutten av kan ramme deg? Sjekk situasjonen for konkrete flyavganger på Lufthansas informasjonssider, se her.