Selskapet heter Westforce Aviation og ble opprettet i desember i fjor. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian bekrefter overfor nyhetsbyrået TDN Finans at Norwegian står bak.

Storbritannia, og spesielt Gatwick i London, er der Norwegian vokser mest for tiden, og selskapet har planer om mange nye ruter til for eksempel Sør-Afrika og land i Asia, påpeker hun. Skånvik viser til behovet for å få tilgang til bilaterale avtaler med for eksempel India.

Westforce Aviation frontes av to luftfartsadvokater fra selskapet Ince & Co i London, skrev Sunday Times, som først meldte om nykomlingen. Inntil mandag var det ikke kjent hvem som sto bak selskapet, som søkte om lisens hos britiske luftfartsmyndigheter i januar. Søknaden gjelder både charter— og rutefly.

Les også:

Nye forhandlinger

Nyheten kommer mens Norwegian står midt i en heftig arbeidskonflikt. Streiken startet forrige lørdag og ble kraftig trappet opp på onsdag, da alle innenriksflytinger i Skandinavia ble innstilt. Streiken har hittil rammet rundt 150.000 passasjerer.

— Forhandlingene gjenopptas i dag, men jeg har ingen informasjon om tid og sted, skriver informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en tekstmelding til NTB.

En løsning på konflikten kan imidlertid være på trappene, ifølge VG.

Flygerne og selskapet skal ha blitt enige om å droppe ordkrigen i mediene og heller konsentrere seg om forhandlingene. Kilder som følger forhandlingene fra innsiden, sier ifølge avisa at det har skjedd et stemningsskifte, og at partene er enige om å rette all energi mot å finne en løsning.

Les også:

Pause

Søndag kveld tok partene pause, halvannet døgn etter at forhandlingene i Norwegian-konflikten ble gjenopptatt.

— Vi har forhandlet i mange timer. Nå er partene, det vil si Parat, Norwegian Pilot Union og selskapet, enige om å ta en pause og fortsette i morgen, sa Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB klokken 21 søndag kveld.

Han understreket at «det er ikke noen dårlig tone mellom partene».

Selv om partene hadde gjenopptatt forhandlingene et døgn tidligere, ble det tydelig utover søndagen at man ikke kunne vente en snarlig forhandlingsslutt.

Det ble imidlertid tolket positivt at begge parter var svært ordknappe og hemmelighetsfulle. Det kan tyde på at de er inne i en avgjørende fase.