Fitch sier de fortsatt har tro på at gjeldstaket snart blir hevet, men at striden som dras ut helt til siste øyeblikk og mangelen på fleksibilitet kan øke risikoen for at USA misligholder sin gjeld.

Fitch er det eneste kredittvurderingsbyrået som denne gangen sier at utsiktene for USA er negative. Standard & Poor's reduserte USAs kredittvurdering fra AAA til AA+ forrige gang det var strid om gjeldstaket.

En talsmann for det amerikanske finansdepartementet sier at Fitchs advarsel er en påminnelse til politikerne om at USA er farlig nær ikke å kunne betale sine regninger.

Finansdepartementet mener at USA fra torsdag eller deromkring ikke lenger har penger til regninger og gjeld om ikke gjeldstaket heves.

Forhandlingene om budsjettet og gjeldstaket brøt sammen igjen tirsdag da republikanerne i Representantenes hus ikke ble enige om et nytt forslag som kunne settes opp mot forslaget som Senatet har lagt fram.

Det siste forslaget fra de republikanske lederne i Representantenes hun fikk ikke støtte fra den konservative Tea Party-fløyen, som fortsatt krever at helsereformen utsettes eller avvikles. (©NTB)