Strømmestiftelsen til topps!

Strømmestiftelsen ble tirsdag kåret til Årets Sørlandsbedrift 2013. GE Healthcare ble slått i finalen.

Publisert:
  • Sven Arthur Ljosland
Denne artikkelen er over seks år gammel

KRISTIANSAND: — Jeg har en utrolig takknemlighet, ydmykhet, men også stolthet over at en liten bedrift i Skippergata har blitt kåret til Årets Sørlandsbedrift, sier generalsekretær Øyvind Aadland i Strømmestiftelsen.

stromme_74B2020.jpg

Hans organisasjon fikk 61 prosent av stemmene i en finale hvor det kom inn langt over 2500 stemmer. Til sammen ble det avgitt over 16.000 stemmer i konkurransen. Se hele sendingen fra kåringen i videoen øverst i saken.

Strømmestiftelsens ansatte var samlet i lokalene i Kvadraturen tirsdag formiddag, og jubelen sto bokstavelig talt i taket da resultatet ble offentliggjort. Etter en heseblesende konkurranse og ikke mindre enn fire runder med mobilisering og stemmegivning de siste fem ukene, kunne innsatsen krones med hell tirsdag.

I motsetning til GE Healthcare var ikke Strømmestiftelsen en av de sju bedriftene fagjuryen plukket ut til sluttspillet. Stiftelsen kom inn som "folkets finalist" i etterkant, etter å ha blitt stemt fram via sms i forkant av sluttspillet.— Det er fantastisk, og jeg er faktisk litt emosjonell nå, sier Aadland, som også gratulerte GE Healthcare med andreplassen i konkurransen.

— Våre bedrifter redder liv på hver vår måte, og jeg har den største respekt for hva de gjør i Lindesnes.

- Seier uansett

I kvartfinalen slo Strømmestiftelsen ut Konsmo Fabrikker, mens Hasla AS ble overvunnet i neste hinder.

Fra kantina hos GE Healthcare tirsdag. Foto: Jim Rune Bjorvand

GE Healthcare beseiret National Oilwell Varco og Seafront Group på sin vei til finalen, men tirsdag ble altså overmakten for stor, et veldig engasjement til tross.-Dette er en seier uansett. Sølv er bra i denne sammenhengen, og Strømmestiftelsen gjør veldig mye bra arbeid. Det er dem vel unt å vinne, sier fabrikksjef Jorunn Gislefoss.

— Motivasjon

Steinar J. Olsen, som vant tittelen med Stormberg i fjorårets konkurranse, fikk æren av å offentliggjøre vinneren av Årets Sørlandsbedrift 2013. Han synes både GE Healthcare og Strømmestiftelsen var verdige finalister i år.

— Dette er to viktige virksomheter på hver sin måte, og begge er jo vinnere her. Jeg håper de tar seg tid til å suge på karamellen, og lar dette være en flott motivasjon videre. Det er en fantastisk følelse å bli stemt fram av en hel landsdel på denne måten, sier Olsen.

Om vinneren sier han:

— Strømmestiftelsen gjør en utrolig viktig jobb for mennesker i fattige land, og gjennom konkurransen har de satt fokus på et kjempeviktig arbeid.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.