Facebook -gründer Mark Zuckerberg skriver selv på sine egne FB-sider at oppkjøpet av Instagram nå er i boks. Det koster Facebook en milliard amerikanske dollar, eller nærmere seks milliarder norske kroner.

— Jeg gleder meg over å dele nyheten om at vi har kommet til enighet om å overta Instagram og at deres dyktige team vil bli med Facebook. I årrekke har vi fokusert på å bygge den beste opplevelsen for å dele bilder med venner og familie. Nå vil vi kunne jobbe enda tettere med temaet hos Instagram, for å kunne tilby de beste opplevelsene for deling av flotte mobilbilder med personer basert på dine egne interesser, skriver Zuckerberg.

Aksjer

Kjøpesummen på en milliard amerikanske dollar, skal i følge flere internasjonale nettsteder være en blanding av kontanter og aksjer i Facebook.

Facebook ble startet av Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz og Chris Hughes ved Harvard i 2004. Zuckerberg eier i dag 28,4 prosent av aksjene i selskapet, mens andre ansatte eier 30 prosent. I tillegg er det en rekke andre aksjonærer, blant disse U2-vokalisten Bono gjennom investeringsselskapet Elevation Partners.

— Millioner av mennesker verden rundt elsker Instagram, og vårt mål er å bidra til å spre denne merkevaren til enda flere mennesker, skriver Facebook-gründeren.

800 millioner

I mars 2010 besøkte flere Facebook enn Google. I dag teller selskapet over 3000 ansatte og har mer enn 800 millioner aktive brukere. Selskapet skal være verdt over 100 milliarder dollar.

— Dette er en viktig milepel for Facebook, fordi det er første gang vi noensinne har fått et produkt og selskap med så mange brukere. Vi har ikke planer om å gjøre mange flere slike oppkjøp, hvis noen over hodet. Ved å kunne tilby det beste billeddelingsprogrammet er en av grunnene til at så mange elsker elsker Facebook. Vi visste det ville være verdt å slå disse to selskapene sammen, skriver Zuckerberg.

Instagram er ikke mer enn under to år gammel, og The San Francisco-baserte selskapet teller kun 13 ansatte. Likevel har over 30 millioner iPhone-brukere lastet ned Instamgram. I forrige uke ble programmet også tilgjengelig på Android, og fikk dermed over én million nye brukere på et blunk.