ARENDAL: — Vi er godt fornøyd med resultatet og at vi fortsetter å vise vekst samtidig som vi har jobbet kraftig med å redusere sluttbrukerprisen, sier administrerende direktør i Telenor Maritime, Frode Støldal, til Fædrelandsvennen.

Godt fornøyd bør man gjerne også være når man for hver omsatte krone sitter igjen med 20 øre i overskudd. En årlig omsetningsvekst på 23 prosent siden 2008 er heller ikke til å kimse av.

— At vi kan utvikle en innovativ bedrift på Sørlandet der vi jobber med digitale løsninger for maritim industri, synes vi er veldig spennende, fortsetter Støldal som tror på videre vekst i årene som kommer.

Økt mobilbruk

— Jo større tall det er snakk om, jo vanskeligere er det å opprettholde samme prosentvise vekst. Når det er sagt har vi stor tro på videre framgang, og om ikke vi klarer 23 prosent fremover bør vi i alle fall klare tosifret vekst, sier Støldal.

Bakgrunnen for veksten det siste regnskapsåret, fra 2014 til 2015, skyldes i hovedsak omsetningsvekst innen cruise- og fergemarkedene i Europa og USA med økt mobilbruk blant passasjerer og mannskap.

Delvis også at Telenor Maritime i fjor sommer tok over den kommersielle virksomheten til Telenor Maritim Radio, og dermed styrket satsingen mot fiskeriflåten spesielt.

Satser offshore

I tillegg har selskapet økt omsetningen og sikret nye kontrakter innen offshoresegmentet, tross oljekrisetider.

Administrerende direktør i Telenor Maritime, Frode Støldal. Foto: Telenor Maritime

— Det går faktisk veldig bra. Vi dekker nå alle Statoils felt i Nordsjøen med 4G og fortsetter å utvikle området. Vi ser et stort potensial i det å digitalisere offshoremarkedet, forteller Telenor-sjefen.

Superspeed

Telekomløsningene til Telenor Maritime var i 2015 installert på 223 fartøy fordelt på selskapets kunder i Europa, USA og Asia.

Og de av leserne som har reist med Superspeed til Danmark har også bidratt til selskapskassen dersom mobilen har vært brukt under overfarten.

— Nå utgjør omsetningen fra norske ferjer en veldig liten del av totalen. Hoveddelen kommer fra våre langsiktige kontrakter med 26 av de 38 største cruise- og ferjerederiene i USA og Europa, forteller Telenor-sjefen.

- Avanserte basestasjoner

- Hvor mye installasjon kreves i et fartøy før deres tjenester kan tas i bruk?

— Vi har jo noen av verdens største skip som våre kunder - 300 meter lange og over 20 dekk. Da snakker vi om avanserte basestasjoner med flere enkeltstasjoner for å gi bra nok innendørsdekning. Så kobles dette opp mot satellitter i verdensrommet, blant annet hos vårt søsterselskap Telenor Satellite, svarer Støldal.

Ingen flytteplaner

- Med størsteparten av omsetningen utenfor landets grenser: hvor lenge blir hovedkontoret på Sørlandet?

— Vi har ingen planer om å flytte og trives godt her i Arendal, svarer Støldal.

Telenor Maritime
20152014
Inntekter521,8487,9
Ord. avskrivninger32,129,7
Driftsresultat93,087,8
Resultat før skatt94,692,5
Anleggsmidler135,896,4
Omløpsmidler149,3141,7
Egenkapital73,066,4
Langsiktig gjeld24,81,8
Kortsiktig gjeld187,4169,8
Aksjeutbytte0,00,0
Regnskapets info.nivåJ
InntjeningJJ
BetalingsevneLL
EgenkapitalandelJJ
Antall ansatte65
Alle regnskapstall i mill. kroner