SAS- og Norwegian-fly på Værnes lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix SAS- og Norwegian-fly på Værnes lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norwegian tapte stor kundekontrakt til SAS

SAS har vunnet tilbake Norges største kundekontrakt – avtalen med Forsvaret. Norwegian klager på vedtaket, melder Dagens Næringsliv.

Norwegian har siden 2008 hatt en flyavtale med Forsvaret og har i den perioden stort sett vært det eneste flyselskapet som har hatt faste ruter til og fra Bardufoss. Men nå har SAS kapret avtalen for de neste fire årene, ifølge avisa.

Avtalen er den største flykontrakten i Norge og en viktig del av Norwegians kundegrunnlag på flyruter mellom Nord- og Sør-Norge.

Ifølge DN hadde Norwegian fredag morgen trukket alle avganger fra Bardufoss til Oslo fra og med utgangen av mars 2020 i sitt bookingsystem. Kilder opplyser imidlertid til avisa at flyselskapet har startet en klagesak på vedtaket.

Dette vil imidlertid ikke selskapet bekrefte.

– Det er Forsvaret som har utlyst anbud, så de må svare på dette, sier Norwegians informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen.

Forsvaret sier til avisa at de ikke ønsker å kommentere en pågående klageprosess hvor partene kan komme med innspill.