Jeg er en ung kvinne på 25 år som arbeider i finansbransjen, og er dermed daglig innom nettsiden hegnar.no for å holde meg oppdatert på siste nyheter innen økonomi og finans.

Jeg opplever nettsiden hegnar.no som en godt oppdatert finansnettside som bidrar til at jeg daglig får den oppdateringen jeg har behov for når det gjelder blant annet bevegelse i valuta— og rentemarkedet, oljeprisen og aksjemarkedet.

Papiravisen Finansavisen, oppleves også om en solid og god avis, hvilket jeg antar er et resultat av flinke journalister og en dyktig ledelse. Jeg er av den mening at Trygve Hegnar har mange interessante kommentarer og synspunkter, og får derfor ofte mye positivt ut av å lese, blant annet, hans leder i Finansavisen.

Trist, skuffende og pinlig seksjon for kvinner

Det hender også at jeg klikker meg inn på «kvinner»-seksjonen på nettsiden hegnar.no, hvilket alltid er en trist, skuffende og pinlig øvelse. På denne nettsiden blir man akkurat nå møtt med blant annet følgende overskrifter:

  • «Slik avslører du den kvinnelige psykopaten»

  • «Amming gir barn med høyere IQ og inntekt»

  • «Stordalen om Gunnhild: Jeg er så grenseløst stolt»

  • «Japansk kvinne fikk ikke valentinesgave – mistenkt for drapsforsøk»

  • «Capgemini-sjefen: Jeg danser salsa for å avreagere».

Dette er selvsagt blant de verre, mest Se og Hør-lignende overskriftene, og for å være rettferdig ønsker jeg å fremheve at man også blir møtt med overskrifter som: «Saxo Bank-direktør: Slik får du gründersuksess» og «Disse studentene frykter for jobb-fremtiden».

Allikevel, disse sistnevnte er rimelig pinlige og uinteressante saker, de også, i forhold til de andre sakene på hegnar.no. Jeg vil tilføye at flere av sakene som kan leses på kvinner-seksjonen også kan leses på hovedsiden hegnar.no, sammen med de seriøse sakene, men de blir altså i tillegg lagt på en egen side beregnet på kvinnelige lesere.

La meg også legge til at det kun finnes en «kvinne-seksjon», og ingen «mann-seksjon», hvilket kan tolkes som at resten av nettsiden er beregnet på menn.

Kvinner blir mindre ettertraktet som ledere enn menn

Tidligere denne måneden skrev Aftenposten at det ikke finnes én eneste kvinnelig toppsjef blant de 60 største selskapene på Oslo Børs. Dersom synet som Hegnar-redaksjonens ledelse har på kvinners interesser representerer den generelle oppfatningen blant ledere i norsk næringsliv, bidrar dette til at kvinner blir mindre ettertraktet som toppledere enn menn.

Jeg kan selvfølgelig ikke snakke på vegne av alle kvinner, men kun uttrykke min mening. Likevel, jeg tror kvinner flest er enig i at når vi oppsøker nyheter, så har vi ikke behov for en egen nettside der vi får tilgang på saker som har gått igjennom et kvinnefilter.

Jeg som kvinne er like interessert i å lese om Norges Banks rentebeslutning som en mann er. Og når jeg er på jakt etter økonomi- og finansnyheter er det ikke spørsmålet om den kvinnelig Capgemini-sjefen danser salsa eller rumba på fritiden jeg er ute etter å få besvart.

Fjern «kvinner»-seksjonen fra Hegnar.no

Jeg oppfordrer Hegnar-redaksjonen til å fjerne kvinner-seksjonen.

Den er utdatert og nedsettende. Jeg skulle ønske at dere ikke bidro til oppfattelsen om at kvinners interesser er på et lavere intellektuelt nivå enn menns interesser.

Dessverre er slike holdninger normalen mange steder i verden, men det hører ikke hjemme i dagens Norge.

Følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter