— Vi ønsker å dele erfaringer og kunnskap med danskene, samtidig som det åpnes nye markeder både for oss og danskene i henholdsvis Nord-Danmark og Sørlandet, forteller klyngeleder i Digin, Otto Isaksen, til Fædrelandsvennen.

BrainsBusiness er sertifisert som en «gull-klynge» av EU og har rundt 150 medlemsbedrifter. Nord-Jylland har over 10.000 arbeidsplasser innen it, og universitetet i Aalborg, som klyngen samarbeider tett med, er Danmarks største ikt-universitet med over 1000 ikt-relaterte studenter.

Digin er på sin side en realtivt nyetablert sørlandsk it-klynge som har ca 70 medlemsbedrifter med 1150 it-arbeidsplasser.

Datalagring

Isaksen viser til datalagringssenteret i Vennesla som et godt eksempel på hvordan klyngene kan dra nytte av hverandre.

— I Danmark har Apple etablert et kjempesenter for datalagring. Gjennom samarbeidet med BrainsBusiness kan vi lære av hvordan danskene fikk Apple til landet, fortsetter Isaksen.

Knytte kontakter

Under Digitalkonferansen forrige uke var den danske it-klyngen BrainsBusiness representert både ved klyngen selv og en av deres medlemsbedrifter.

— Vi er her for å knytte kontakter og markedsføre våre bedrifter. Digitalkonferansen var for øvrig et meget spennende arrangement som vi også burde arrangere i Aalborg, sier Helena Peyron, co-cluster manager i BrainsBusiness.

Innendørskart

Toni Selvli-Buch fra det danske selskapet Mapspeople hadde også tatt turen over Skagerrak for å treffe potensielle samarbeidspartnere.

— Vi er ute etter samarbeid både med andre sørlandske it-bedrifter, mens også direkte med sluttkunder, sier Selvli-Buch.

Selskapet selger blant annet kart som kan kobles opp mot Google Maps og brukes av lufthavner, sykehus og store bedrifter til å geleide brukere til et bestemt rom, gate eller auditorium innendørs.