I løpet av siste tomånedersperiode er det registrert salg av 139 nye boliger på Sørlandet. Det er 35 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode og seks prosent flere enn samme periode i fjor, viser en analyse fra Econ Nye Boliger.

Salget utgjør likevel bare 11 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden.

— Alle andre regioner i landet har opplevd sterkere salgsvekst. Salget på Sørlandet er dermed fortsatt klart lavest i landet, står det i analysen.

Bra på Idda

Rapporten viser at Kruse Smith er utbyggeren som selger flest nye boliger på Sørlandet for tiden.

Leder for eiendomsutvikling i Kruse Smith region sør, Rune Berntsen, forteller at de har solgt godt den siste tiden. Spesielt trekker han frem Idda Park der salget startet forrige helg.

— På litt over en uke har vi solgt åtte leiligheter og har i tillegg fire reservasjoner, opplyser han. I tillegg mener han salget har vært bra også på det luksuriøse Tangen Ytterst, der det nå legges ut leiligheter for andre byggetrinn.

— Hvorfor tror du veksten er tregere på Sørlandet enn i andre regioner?

— Vi mener det ligger godt til rette for salg her for tiden. Kristiansand vokser som by fortsatt, det er lav rente og lav arbeidsledighet. At andre vokser raskere kan ha med næringsstrukturen å gjøre, sier Berntsen.

Flere usolgte

Salget var spredt, med en salgstakt på 17 prosent vest i Kristiansand som høyest og seks prosent i øst i Kristiansand som lavest.

I oktober var det 1.137 usolgte boliger i statistikken. Ved forrige måletidspunkt i august, var 1.002 boliger usolgt. Beholdningen av usolgte boliger har altså økt.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for nye boliger på Sørlandet var i oktober 38.200 kroner. Det er 4,4 prosent høyere enn samme periode i fjor, men uendret fra august, viser analysen.