Øyvind Boye i Nymo. Foto: Roald Ankersen

Under pressekonferanseni Grimstad onsdag formiddag kom størrelsen på kontrakten fram.

Verdien er på over en halv milliard, uten at direktør Øyvind Boye vil ikke si eksakt tall.

Kontrakten utgjør 700.000 til 800.000 arbeidstimer over tre år.

Plattform

Aibel skal bygge dekk til boreplattformen på Johan Sverdrup med en kontraktsverdi på åtte milliarder kroner.

Ifølge Petro.no har Nymo sikret arbeid til over 250 mann de nærmeste tre årene gjennom Johan Sverdrup-prosjektet.

Avtalen omfatter ingeniørarbeid, innkjøp og bygging (EPC) av dekket til boreplattformen. Ingeniørarbeidet vil foregå ved Aibels kontor i Asker. Plattformdekket skal fabrikkeres ved Aibels verft i Thailand og Haugesund og ved Nymo i Grimstad.

Verftet i Vikkilen i Grimstad er eid av Knut N. T. Ugland, og er en del av J.J. Ugland-gruppen.

Også NOV

Også Odfjell og National Oilwell Varco kommer til å bli viktige bidragsytere, ifølge Aibel.

Øyvind Boye i Nymo. Foto: Roald Ankersen

Sammenstilling og mekanisk ferdigstillelse av boreplattformdekket vil skje ved Aibels verft i Haugesund med levering i 2018. Installasjon på feltet er planlagt samme år. På det meste vil prosjektet holde 3000 personer i arbeid.— At Aibel nå vinner dette prestisjeprosjektet viser at vi hevder oss i skarp konkurranse, at vi har en robust gjennomføringsmodell og den nødvendige kompetansen og erfaringen. Vi har skreddersydd organisasjonen for å gjennomføre effektive nybyggsprosjekt, er topp motivert og gleder oss til å ta fatt på dette store og viktige industriprosjektet sammen med Statoil, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel i en pressemelding.

Mange jobber

En hardt prøvet leverandørindustri har gått og ventet på de feite Sverdrup-kontraktene i lang tid. Byggingen av plattformdekket er en av de mest ettertraktede av alle, ifølge næringslivsnettstedet Sysla. Kjempefeltet Johan Sverdrup er et av de største funnene på norsk sokkel siden 80-tallet, og det er beregnet at utbyggingen av feltet vil gi 51.000 årsverk.