Norwegian utvider rutenettet med flere reisemål. Samlet lanserer selskapet 40 nye ruter for sommersesongen 2024, der ni er fra Norge og flyplassene i Oslo, Stavanger og Sandefjord.

Fra Danmark, Sverige og Finland slippes det ytterligere 27 nye ruter samt fire nye ruter fra baser i Europa. Alle rutene legges ut for salg tirsdag 14. november.

– Ruteslipp er alltid spennende, og i år er vi svært glade for å kunne åpne nye ruter fra Stavanger, Sandefjord og Oslo. Neste sommer flyr vi totalt 332 ruter til 123 destinasjoner i Europa, sier kommersiell direktør Magnus Thome Maursund i Norwegian.

Norwegian planlegger for en flåte på ca. 90 fly den kommende sommeren.

Her er oversikten over de ni nye rutene fra Norge:

Oslo: Basel, Wroclaw, Milas/Bodrum, Lyon, Montpellier, Zadar

Sandefjord lufthavn Torp: Barcelona, Palma

Stavanger Lufthavn: Milano/Bergamo

Sterke resultater

Selskapet mer enn doblet resultatet og tjente over 2 milliarder kroner før skatt i tredje kvartal, noe som var en kraftig oppgang fra samme tid året før.

– Hele Norwegian-laget har bidratt til at vi nå kan se tilbake på et av de beste kvartalene i flyselskapets 21-årige historie, sa toppsjef Geir Karlsen i en uttalelse.

Den svakere norske kronen har økt Norwegians euro- og dollarkostnader, men har gjort det mer attraktivt for utenlandske passasjerer å reise til Norge.