KRISTIANSAND: Konkursbegjæringen mot Buli er fremsatt av Erik Roar Dahl, Bulis kompanjong i selskapet Trafikk & Miljø AS. Dahl bekrefter at han har begjært Buli konkurs, men ønsker ikke å si noe særlig om bakgrunnen for kravet.

— Det er en sak mellom Arild Buli og meg, sier Dahl, som viser til sin advokat, Jens Freuchen, for ytterligere kommentarer.

— Det er en ren forretningstransaksjon som er tilknyttet en kausjonsforpliktelse. Dette har ingen sammenheng med Bulis engasjement i Quartfestivalen, sier Freuchen.

Freuchen ønsker ikke å si noe om størrelsen på kravet, men legger til at det ikke er noe som tilsier at Buli vil klare å innfri innen rettsmøtet 18. november.

— Vi hadde ikke begjært ham konkurs dersom det ikke var grunn til det, sier Freuchen.

Quart årsaken

Buli selv opplyser til Fædrelandsvennen at konkursbegjæringen er et resultat av Quart-satsingen i 2009. — I forbindelse med Quart pantsatte jeg en del verdier. Jeg er ikke blakk, men det er ikke nok penger til å betale alle, sier Buli.

Han ønsker heller ikke å si noe om størrelsen på kravet.

— Det vil ikke være riktig å brette ut om dette. Jeg er opptatt av at ting nå går riktig for seg, sier Buli.

I forsøket på å gjenreise Quart solgte Arild Buli flere eiendommer og tok opp flere private lån. Gjennom Quart og privat lånte han til sammen 13,8 millioner av fem privatpersoner. Arrangementet gikk som kjent konkurs etter et underskudd på 21 millioner kroner. Konkursbehandlingen av de fem Quart-selskapene er ennå ikke avsluttet og utfallet av politietterforskningen er også uklart. Arild Buli har fremdeles status som mistenkt etter konkursen.

— Jeg har ikke dårlig samvittighet, og avventer politiets etterforskning, uttalte Buli til Fædrelandsvennen i september.

Gammel og ny gjeld

Dersom Buli blir slått personlig konkurs mister han råderetten over alle sine verdier. Alle som har penger til gode fra ham, vil også melde sine krav til konkursboet.

Bulis advokat, Hanne Eva Müller, sier det trolig kommer flere krav dersom han slås konkurs, men ønsker ikke kommentere hvor mye Buli skylder. Det er også uklart om det gjenstår noe gjeld fra Quart-satsingen.

— Poenget er at man ikke kan betjene verken gammel eller ny gjeld. Nå tar vi en ting av gangen og så får vi se hvor det bærer hen, sier Müller.