ramfjord00007-1.jpg Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg har hatt gleden av å lede selskapet gjennom stor vekst og utvikling, men det siste året også med krevende utfordringer gjennom en av de største nedbemanningene i norsk næringsliv. NOV er et flott selskap som skal utvikles videre, men jeg har kommet til at det er andre som bør lede dette, skriver Ramfjord i en pressemelding. National Oilwell Varco er Sørlandets største bedrift og private arbeidsplass.

Ramfjord har bedt om å få fratre med øyeblikkelig virkning, og styret har innvilget hans ønske.

Les også:

Ny sjef på plass

Frode Jensen, somer teknisk direktør i NOV Norge har sagt ja til stillingen som administrerende direktør for NOV Norge, og vil samtidig fortsette å ha ansvaretsom teknisk direktør. Jensen har tidligere hatt stillingen han nå går inn i.

Nylig varslet også kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø sin avgang:

Styreleder Jan Erik Melstveit i NOV Norge berømmer Ramfjord for innsatsen han har nedlagt for selskapet.

— Ramfjord har ledet en av Norges største eksportbedrifter i mange år og levert veldig gode resultater. Han har vært en nøkkelperson i utviklingen av NOV og er en sterk leder med stor innsikt i prosjektledelse, Supply Chain Management og logistikk, og har stor gjennomføringskraft, sier Melstveit.

Når Ramfjord først fattet beslutningen om å fratre, er han og styret enige om at det ryddigste er at veiene skilles, og at han forlater selskapet.

Les også:

— Vil ikke være riktig

- Det vil ikke være riktig om jeg blir værende her som en sjuende far i huset. Jeg har stått i en krevende stilling med store krav, og vil bruke litt tid før jeg tenker på nye oppgaver i arbeidslivet, sier Ramfjord.

Han er samtidig sikker på at bedriften han forlater, vil klare seg også i de tøffe tidene bransjen nå er inne i.

— NOV er en fantastisk arbeidsplass, og jeg har hatt gleden av å være med i nesten 25 år. Samtidig som jeg kommer til å savne dyktige og flotte kolleger, er det den samlede kompetansen disse folkene besitter som gjør at NOV vil komme styrket gjennom den globale krisen innen vår bransje, sier Ramfjord.

NOV hadde lenge en rakettvekst. Boreteknologidivisjonen ledes fra Kristiansand, og de fleste av NOV Norges ansatte har hatt tilhold i Kristiansands-regionen. I løpet av et år mistet imidlertid 3000 mennesker jobben under oljekrisen.

Saken oppdateres.