PlayStation Vita, som den nye utgaven av videospillmaskinen kalles, kommer ikke i salg i Europa og USA før jul.

Forventningene har vært store til om Sony greier å ha klar den nye utgaven av PlayStation til det viktige julesalget.

  • Kriger om smarttelefonkundene

  • Sony hacket for tredje gang

Nye spill

Tidligere har den japanske elektronikkprodusenten varslet at PlayStation Vita gradvis ville bli tilgjengelig mot slutten av dette året.

Torsdag sa Sonys nestkommanderende Kazuo Hirai at den nye videospillmaskinen kommer i salg i Japan i slutten av dette året og i USA og Europa tidlig neste år.

Hirai vil ikke kalle dette for en forsinkelse, men sa at Sony vil være forberedt på å tilby en mest mulig solid programvare med nye spill samtidig med lanseringen av spillemaskinen.

Rabatt Analytikeren Koki Shiraishi i det japanske meglerhuset Daiwa Securities Capital Markets sier utsettelsen kan få store økonomiske virkninger for Sony.

Sony-nestsjefen avviste at selskapet planlegger å selge PlayStation Vita til lavere priser som svar på konkurrenten Nintendo, som i forrige uke satte ned prisen på sin 3DS-spill bare et halvt år etter lanseringen.

Priser PlayStation Vita kommer til å koste 249 dollar, om lag 1330 kroner, i USA og 24980 yen, om lag 1680 kroner for Wi-Fi-versjonen. Mobilversjonen blir litt dyrere.

Nintendo har varslet priskutt i Japan på sin 3DS fra 25000 til 15000 yen, om lag 1000 kroner fra 11. august, og fra 249,99 dollar til 169,99 dollar, om lag 910 kroner i USA fra 12. august