— Markedssituasjonen innenfor olje og gass slår direkte inn i behovet for varer og tjenester hos oss. Vi har kommet fram til at inntil 140 ansatte vil være overtallige som følge av mindre behov for ansatte innen IT, rekruttering, bemanning og kontortjenester, sier daglig leder i Frontica Busines Solutions, Niels Didrich Buch, til Fædrelandsvennen.

Saken ble først omtalt av Stavanger Aftenblad.

Over 50 medarbeidere i Kristiansand

Bemanningsselskapet, med hovedkontor på Fornebu, har også kontorer i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansund.

I Kristiansand jobber omlag 50 ansatte som blant annet tilbyr HR- og IT-tjenester til søsterselskapet MHWirth, Aker Solutions og andre selskaper i Akastor. Det er imidlertid fortsatt uvisst hvor mange som blir rammet lokalt.

Uvisst hvor mange som må gå lokalt

— Vi har dessverre ikke klar fordelingen av nedbemanningen på de enkelte kontorene, da det vil avhenge av drøftelsene vi nå skal ha med de ansatte, sier Buch.

Fædrelandsvennen har også vært i kontakt med den lokale ledelsen, som henviser alle spørsmål rundt nedbemanningene til hovedkontoret.

Starter drøftelser denne uka

Nedbemanningsprosessen er ifølge Buch planlagt gjennomført så fort som mulig.

— Vi starter drøftelser med de ansatte denne uka, og håper å kunne konkludere og bli enige før sommeren, forteller Frontica-sjefen.

Frontica Business Solutions er et datterselskap av Akastor, som i fjor ble utskilt som eget selskap fra Aker Solutions. I Norge har selskapet totalt 680 ansatte inklusive innleide.