KRISTIANSAND: Stiftelsen tok dermed den åttende og siste sluttspillplassen i konkurransen, og blir Konsmo Fabrikkers motstander i den siste kvartfinalen om en uke.

— Vi er kjempeglade, og jeg håper oppslutningen er et uttrykk for det viktige arbeidet vi driver, som er fattigdomsbekjempelse, sier generalsekretær Øyvind Aadland i Strømmestiftelsen.

Virksomheten fikk 524 stemmer, men plassen i sluttspillet ble på ingen måte sikret uten dramatikk. Til tross for sterk mobilisering fra Strømmestiftelsen gjennom hele torsdagen, sanket nemlig en annen bedrift enda flere stemmer.

Trines Gourmet AS fikk 50 stemmer mer, men en nøyere gjennomgang viste dessverre at Søgne-bedriften ikke oppfylte kriteriene for konkurransen. Her står det blant annet at nominerte bedrifter må ha hatt overskudd to siste regnskapsår og tilstrekkelig egenkapital. Trines Gourmet ble etablert så sent som i 2012, gikk med underskudd i fjor, og har heller ingen egenkapital.

— Jeg kan jo ikke være sur, for reglene er klare. Men jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Det er som å vinne en premie du ikke får, sier gründer Trine Lohne.

En svikt i Fædrelandsvennens rutiner gjorde at noen nominasjoner ble godkjent, selv om bedriftene ikke oppfyller kriteriene for konkurransen.

Dermed rykket Strømmestiftelsen opp på førsteplass i avstemningen, og får være med videre i konkurransen.