LINDESNES: — Vi tenker oss helårsdrift, eller at du kan kjøre full rulle i høysesongen. Så kan du i tillegg ha julebord og noen lukkede arrangementer, sier Peter J. Moe, rådgiver for Kruse Smith til Fædrelandsvennen.

Som Fædrelandsvennen skrev mandag, er det helt tomt på hotellet til 200 millioner kroner på Båly i Lindesnes etter to konkurser på to og et halvt år.

Har full kontroll

Nå er det klart at Kruse Smith har kjøpt inventar, løsøre og varelager fra konkursboet til driftsselskapet Båly Panorama Hotel.

Moe vil ikke ut med den nøyaktige kjøpesummen, men sier det er snakk om "noen hundre tusen kroner" .

Bakgrunnen for kjøpet er at Kruse Smith allerede har kontroll på næringsdelen av hotellkomplekset, samt noen leiligheter. Resten består av leiligheter eid av et sameie.

— Hvis bostyrer hadde solgt inventar, løsøre og varelager til hotellet, til andre enn oss, ville det skapt problemer, Vi ønsker å diskuterer videre drift av hotellet med nye drivere, sier Peter J. Moe.

Reddes for andre gang

Det er andre gang at entreprenørgiganten fra Kristiansand vil forsøke å blåse liv i tapsprosjektet på bryggekanten i Lindesnes.

Kruse Smith bygde Båly Panorama for Lundegruppen i Stavanger. Etter Lunde-konkursen tidlig i 2011, overtok Kruse Smith det forgjeldede selskapet.

I februar 2012 ble hotelldriften solgt til Stavanger-baserte Havbris Holding AS.

I november i fjor tvang et gammelt skattekrav Kruse Smith til å slå eiendomsselskapet Båly Panorama AS konkurs.

Entreprenørgiganten hadde pant i næringsdelen av selskapet, samt i sju leiligheter, og fikk derfor beholde dette.

I januar i år ble det klart at også de nye eierne av hotellet måtte kaste kortene. Siden har det vært mørkt bak gardinene.

Avklaring før påske

Kruse Smith har nå sikret seg et fullt operativt hotell på bryggekanten på Båly. De vil bruke tiden fremover for finne nye drivere til hotell, restaurant og spa.

— Vi har et sterkt samarbeid med alle leilighetseierne. Det er oppnevnt en gruppe på fire personer som vil jobbe fram til påske med en innstilling. Forutsetningen er fortsatt drift av hotellet, sier Peter J. Moe.

Det er totalt 77 leiligheter i Båly Panorama. Eierne av disse har tapt mange penger i utleieinntekter på grunn av hotellkonkursen.

Petter J. Moe regner med at nye gjester kan sjekke inn på hotellet allerede til sommeren.

— Tidligere drivere har ikke klart å drive hotell på Båly, hvorfor skal det gå nå?

— Vyene var rimelig store i det tidligere Lunde-systemet. Det gjelder å ha beina på jorda, å være klar over lokaliseringen og finne en drift som vil være forsvarlig, sier Peter J. Moe.