Det kan være lurt å velge riktig lader til din Iphone, og takke høflig nei til den tilsynelatende hjelpsomme karen på flyplassen som tilbyr deg å låne laderen hans.

Tre forskere ved Georgia Institute of Technology, hevder nemlig at det er skremmende enkelt å hacke telefonen ved hjelp av en modifisert lader, skriver Telegraph.

Under ett minutt skal det angivelig ta, til tross for Apples mange forsvarsmekanismer. Metoden krever hverken at mobilen er "jailbraket" eller kommunikasjon med brukeren.

Skal demonstreres

De tre forskerne skal demonstrere hvordan det kan gjøres under en såkalt Black Hat-sikkerhetskonferanse som går av stabelen i juli.

Skjønt den modifiserte laderen som inneholder en liten datamaskin i form av et såkalt Beagleboard som enkelt kan kjøpes for en billig penge, er større og mer klumpete enn de originale variantene. Den bør med andre ord være relativt enkel å gjennomskue.

Apple skal ifølge Forbes ikke ha kommentert det angivelige sikkerhetshullet Georgia Tech-forskerne skal demonstrere neste måned, men regn med at svakheter som blir avdekket raskt vil bli utbedret.