— Vi durer på alt vi kan. Det hadde vært kjedelig å oppleve det samme som Strai Kjøkken i kvartfinalen; å lede til nesten siste stund, og så bli slått på målstreken, sier markedssjef Jan Kristian Benestad i Igland Garasjen AS i Grimstad.

Klokken 08 mandag morgen så imidlertid semifinalisten ut til å unngå skjebnen. Ledelsen over Norgesplaster AS i Vennesla var solid: Igland hadde fått 879 av de totalt 1179 avgitte stemmene, tilsvarende 75 prosent. Og følgelig vanket det 296 stemmer, eller 25 prosent, på Norgesplaster.

Administrerende direktør Per Turnes viser fram Norgesplasters største eksportvare: halvfabrikata av elektrodeplaster. Foto: Arkiv/Reidar Kollstad

Nytt gir i Vennesla— Hm. Da må vi legge inn et nytt gir, for vi gir oss ikke, lyder kommentaren fra administrerende direktør Per Turnes i Norgesplaster.

Han varsler en ny runde både internt og eksternt, og ser fram til at selveste Vindbjart, bygdas stolthet, skal legge tyngden til.

— Og så må vi jobbe enda mer med og på sosiale medier. Vi har jo blant annet fått Næringsforeningen i Kristiansandsregionen med oss, forteller Turnes.

Tre publikum

— Å komme videre til finalen er bra for oss, og bra for Stine Sofies Stiftelse. Vi har jo lovet fem kroner til stiftelsen for hver stemme som avgis til fordel for Igland Garasjen, forteller Jan Kristian Benestad.

— Har dere flere kort på hånden?

— Ja, vi har det. I helga benyttet vi anledningen da både Jerv, ØIF Arendal og Vipers spilte kamper til å oppfordre publikum til å stemme på oss. Vi sponser jo alle tre. Og vi har altså mer på lur nå i uka også, antyder Benestad.

— Dere går for en Northug-spurt?

— Vi liker å kalle det Hushovd-spurt. Vi trår til så det suser i den siste motbakken!

Ikke renset

Så skal det for ordens skyld opplyses at stemmetallene som er angitt over, ikke har vært gjennom en renselsesprosess for dobbeltstemmer. Erfaringsmessig sender enkelte både to, tre og enda flere sms-er for å stemme på sin personlige favoritt.

— Nei, nei. Men dobbeltstemmer kan vel forekomme på begge sider, bemerker Jan Kristian Benestad i Igland Garasjen.

Stem i vei!

Også for ordens skyld:

• Denne første semifinalen avsluttes tirsdag kl. 08. • Du stemmer fram din favoritt ved å sende sms til 03811 og skrive «BEDRIFT A» for Norgesplaster eller «BEDRIFT C» for Igland Garasjen.

• Vi godkjenner bare én stemme fra hver mobiltelefon. Ordinær sms-takst gjelder. Husk mellomrom mellom BEDRIFT og bokstaven for den aktuelle bedriften.