De er Årets Sørlandsbedrift 2016

Igland Garasjen er Årets Sørlandsbedrift 2016. Grimstad-bedriften vant finalen mot Dyreparken med 52 prosent av de totalt 5836 godkjente stemmene.

Publisert:

Igland Garasjen jubler over å ha blitt kåret til Årets Sørlandsbedrift 2016. Fra venstre: Dag Erik Heier, Mirijam Reiersølmoen, Jan Kristian Benestad, Tommy Salvesen, Camilla Johansen, Alf Didrik Kristiansen og Johan Kristian Nygård. Foto: Kollstad, Reidar

  • Richard Nodeland
Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: - Det er en kjempefølelse. Vi tvilte på seier i dag tidlig når vi fikk inn masse meldinger om at Dyreparken mobiliserte. Men når vi nå vinner er all innsatsen verd det, sier markedssjef for Årets Sørlandsbedrift 2016, Jan Kristian Benestad.

Med 3025 stemmer mot Dyreparkens 2811 er det nemlig klart at Igland Garasjen går av med seieren i Årets Sørlandsbedrift 2016.

Og ut fra engasjementet og mobiliseringen til garasjeprodusenten fra Grimstad må det absolutt kunne sies å være en fortjent seier, i finalen hvor de har karakterisert seg selv som David i kamp mot Goliat.

Vinnervilje

– Det er så deilig! Og jeg er så sliten, kommer det fra Tommy Salvesen i Igland Garasjen. Sammen med Alf Didrik Kristiansen har han muligens vært grimstadbedriftens mest engasjerte ansatte i konkurransen.

– Jeg har kjørt rundt fra bedrift til bedrift fra klokken sju i dag morges for å få dem til å stemme på oss, sier Kristiansen.

Kake, champagne og fest

– Og hva skjer nå?

– Nei, vi må vel bestille ei kake til i morgen, kommer det forsiktig fra administrerende direktør Dag Erik Heier.

– Kake? Vi har lovet champagne, kommer det kjapt fra Camilla Johansen.

– Ja, nå blir det fest, sier Benestad.

Stort engasjement

Og den er, som seieren, også velfortjent. I tre samfulle døgn har garasjeprodusenten sanket stemmer ved å mobilisere samtlige ansatte, dra ut i egen by og Kristiansand for å kapre stemmer og ikke minst mobilisert sitt store sponsornettverk som inkluderer alt fra Thor Hushovd og IK Start til Marte Olsbu og FK Jerv.

Tommy Salvesen (til høyre) har engasjert seg i alt fra diktskriving til stemmesanking på supportertur til Viking-Start-kamp for å sikre seier for Igland Garasjen. Markedssjef Jan Kristian Benestad virker å være godt fornøyd med sin kollegas innsats. Foto: Kjartan Bjelland

Finalen startet mandag klokken 11, og gjennom de tre døgnene finalen varte, har finalistene prøvd å engasjere kunder, gjester, nettverk og lokalmiljø så godt det lar seg gjøre.

Ledet mesteparten av finalen

Igland Garasjen ledet avstemmingen de to første døgnene, men da Dyreparken sendte ut e-post til 80.000 gjester og oppfordret sine over 200.000 følgere på Facebook på å stemme, tok de over ledelsen onsdag formiddag.

Onsdag kveld hadde imidlertid Igland Garasjen tatt over ledelsen med 55 prosent av stemmene, men forspranget minket utover torsdagen.

Kamp til siste minutt

Dyreparken mobiliserte nemlig nok en gang på torsdag morgen med en e-post til sine 80.000 registrerte kunder, og økte andelen stemmer fra 45 til 48 prosent, men det var altså ikke nok til å hale i land seieren.

Dyreparken, som feirer 50 år og er Norges største familieattraksjon med over én million besøkende årlig, må nøye seg med en andreplass.

Igland Garasjen, Norges største garasjeprodusent som har økt salget med 40 millioner og firedoblet overskuddet etter å ha kjøpt storebror Grimstad Garasjene, gikk helt til topps og kan titulere seg Årets Sørlandsbedrift 2016.

Igland Garasjen, representert ved administrerende direktør Dag Erik Heier i midten, er Årets Sørlandsbedrift 2016. Sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad (til høyre) og finalemotstander Dyreparken, representert ved adm. dir. Per Arnstein Aamot (til venstre) er også på scenen. Foto: Richard Nodeland

Veien til finalen

Både Dyreparken og Igland Garasjen ble valgt ut av juryen med stor støtte av jurymedlemmene. Da de seks jurymedlemmene fikk lage hver sin liste over hvilke bedrifter de ønsket å ha med i sluttspillet, var Igland Garasjen å finne hos samtlige av dem.

Etter en forrykende kvartfinale mot Strai Kjøkken, hvor de lå bakpå i 47 av kvartfinalens 48 timer, vant de etter en imponerende sluttspurt med 27 stemmers overvekt.

Juryens vurdering av Igland Garasjen

Erik Tønnesen, Skagerak Capital, om økonomi:

Etter oppkjøpet av Grimstad Garasjen fra J. B. Ugland i 2013 har selskapet fått en kritisk masse (omsetning) på nesten 240 millioner kroner, en markedsposisjon og ikke minst en god lønnsomhet som viser at gode strategiske oppkjøp gir synergier både på kostnadssiden og markedssiden. Selskapet er svært godt posisjonert for videre vekst og lønnsomhet.

Inger Sædberg Birkenes, Meglerhuset Sæberg, om forretningsidé:

Igland Garasjen sender umiddelbart tankene til garasjer fra Grimstad som leveres ferdigproduserte i en rekke modeller og kan monteres på en-to-tre uten at det blir for dyrt. Det er flott at de fra å være to konkurrenter fra samme by, nå er slått sammen og blitt til et familiefirma igjen som er Norges største garasjeprodusent. Samtidig er det kjempemoro at de har økt salget markant de siste par årene og virkelig satt Grimstad på kartet hvor de er en stor lokal bedrift i en liten by.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sørlandsbedrift2016
  2. Kristiansand
  3. Igland Garasjen
  4. Grimstad
  5. Økonomi