— Fantastisk deilig! utbryter markedssjef Jan Kristian Benestad i Igland Garasjen AS.

Klokken 08 tirsdag var avstemmingen slutt. Etter litt nødvendig tid for å rense vekk dobbeltstemmer og kvalitetssikring for øvrig, forelå resultatet fra første semifinale i Årets Sørlandsbedrift 2016: Igland Garasjen AS fra Grimstad vant med 1265 stemmer mot venneslabedriften Norgesplaster AS' 905 stemmer.

58 mot 42 prosent

I prosent: 58 til Igland Garasjen, 42 til Norgesplaster.

— Nå akter vi å gå hele veien. Engasjementet internt er utrolig, og jeg må selvsagt takke alle som har stemt på oss! sier Benestad og høres opprømt ut.

Han forteller at ansatte stod på bensinstasjoner i Grimstad-området mandag for å be kunder stemme på Igland Garasjen. I helgen var det stemmeaksjon under diverse fotball- og håndballkamper.

— Nymo møter Dyreparken i den andre semifinalen. Det kan bli et rent Grimstad-oppgjør i finalen?

— Det hadde vært kjempegøy og vi ønsker Nymo lykke til. Gjett om vi skal følge med på andre semifinale!

- Vel, vel

Jorunn Nilsen, som har jobbet i bedriften i 34 år, er i ferd med å pakke tradisjonelle Norgesplaster-produkter, kjent fra mangt et medisinskap. Maskinen som kutter og pakker plaster er den eneste helautomatiske maskinen i produksjonen. Foto: Arkiv/Reidar Kollstad

Hos Norgesplastertar administrerende direktør Per Turnes tapet med fatning.— Vi skjønte at vi måtte trå til på slutten og gjorde en god spurt, men det holdt ikke. Vel, vel, sånn ble det, sier Turnes.

Han konstaterer at Norgesplaster nok skal overleve tapet, og at det var gøy å være med.

— Takk til alle som stemte på oss, og vi koste oss skrekkelig nede i Vennesla sentrum mandag. Ja, vi fikk mange nye venner, forteller Noregsplaster-sjefen.

Han ønsker Igland Garasjen lykke til i finalen.

— Det står respekt av innsatsen deres!