Det skriver Kruse Smith i en pressemelding onsdag.

– Vi identifiserte og intervjuet flere sterke kandidater til denne stillingen, og har vært gjennom en grundig og omfattende prosess. Derfor er jeg trygg på at Heidi er den beste kandidaten Kruse Smith kunne finne, sier styreleder Sissel Leire i pressemeldingen.

12. januar ble det kjent at Jan A. Hestås gir seg som konsernsjef i Kruse Smith, etter å ha hatt jobben i 11 år. Samtidig var det klart at Sissel Leire (42) om kort tid ville overta som styreleder for entreprenør- og eiendomskonsernet etter sin far, Tomas Leire (68).

Har jobbet 20 år i Statoil

Ifølge pressemeldingen har «kommersiell teft, god forretningsforståelse og høyt utviklet evne til strategisk tenkning» vært viktig i jakten på ny toppsjef.

– Heidi scoret høyt på alle disse områdene. I tillegg har jeg vært opptatt av å finne en person som forstår både utfordringene og potensialet som kan ligge i å lede en familieeid bedrift med en aktiv og engasjert styreleder. Også her er jeg trygg på at Heidi har det rette grunnlaget, sier styreleder Sissel Leire i pressemeldingen.

Heidi Wolden kommer fra stillingen som Vice president Finans i Statoil, hvor hun har hatt ulike stillinger de siste 20 årene. 47-åringen har blant annet hatt lederstillinger innen olje og gass, forretningsutvikling og økonomistyring.

– Jeg har arbeidet det meste av mitt yrkesliv i Statoil, og det er klart at overgangen fra olje og gass til entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling kan virke stor. Samtidig er det mange likheter knyttet til behovet for fornyelse og utvikling, og jeg tror jeg kan tilføre Kruse Smith viktig kompetanse når en kurs skal stakes ut for de neste årene, sier Wolden i pressemeldingen.

Sissel Leire overtok nylig som styreleder i Kruse Smith etter sin far Tomas Leire. Foto: Bjelland, Kjartan

Positivt med kvinnelig toppsjef

Wolden har de siste to årene vært styremedlem i Kruse Smith og har dermed god kjennskap til bedriften fra før.

Sissel Leire synes det er positivt at den nye konsernsjefen er kvinne.

– Denne bransjen er så krevende at man må velge den beste kandidaten, uavhengig av kjønn. Noe annet ville være både uklokt og en fornærmelse mot den som blir valgt. Samtidig er jeg tilfreds med at konklusjonen ble at den beste kandidaten er en kvinne. Det er i seg selv en fornyelse i en bransje der behovet for endring er påtrengende hver eneste dag, sier Leire.

Ikke fornøyd med inntjeningen

Kruse Smith hadde i 2015 en rekordomsetning på 4,2 milliarder kroner. Et stort tapsprosjekt i Ryfylke førte til at konsernet ikke nådde budsjettmålet og landet på et overskudd på 52 millioner kroner.

– Jeg kan bekrefte at konsernet er i en kinkig, økonomisk situasjon, og at vi ikke har vært fornøyd med inntjeningen de siste fire-fem årene, sa Sissel Leire til Fædrelandsvennen i januar.

Hun avviste samtidig at byttet av konsernsjef hadde sammenheng med denne utviklingen.

– Vi har satt i gang endringsprosesser, og ja, vi må skjerpe oss. Men når det gjelder skifte av konsernsjef, er saken at min far (Tomas Leire) og Jan (A. Hestås) seilte skuta sammen i over ti år. Nå er et naturlig tidspunkt for å skifte mannskap, konstaterte hun.