TOKYO: Nikkei 225-indeksen hadde en økning på 0,6 prosent, og lå på 17.281,95 poeng etter rundt fem minutters handel. Topix-indeksen økte også med 0,6 prosent i åpningshandelen.

Dermed ser markedet ut til å holde en knapp på at Hillary Clinton vinner valget. Demokratenes kandidat regnes som et tryggere valg for økonomien, og under valgkampen har gode nyheter for Clinton ført til oppgang i finansmarkedene.

Etter at opptellingen av stemmene startet i USA, har også verdien av dollaren økt i handel med japanske yen. Samtidig har den mexicanske pesoen styrket seg. Valutaen har blitt utpekt som et barometer på temperaturen valgkampen, ettersom landet kan ha mye å tape på en Trump-seier. Mexicos regjering har laget en kriseplan i tilfelle Trump vinner. Han har lovet å deportere mexicanske innvandrere, bygge en mur mot Mexico, nekte mexicanere å sende penger hjem til familien og avvikle frihandelsavtalen NAFTA.

De amerikanske børsene stengte tirsdag dørene med oppgang og fulgte trenden fra dagen før. Dow Jones-indeksen steg 0,4 prosent til 18.332 poeng etter en enda kraftigere stigning mandag da det ble klart at FBI ikke hadde funnet noe å klandre Clinton for i epostene de var kommet over. S&P 500 steg 0,5 prosent og Nasdaq 0,7 prosent.

Det var mindre endringer på børsene i Europa.