OSLO: — Jeg vet vi har laget en løsning som vil bety mye for veldig mange, og til og med redde liv, sa Annette Skeie Jakobsen til Computerworld etter prisutdelingen torsdag kveld.

Slik ser applikasjonen ut på telefonen. Foto: SmartCare

Prisen ble delt ut på Plaza Hotell i Oslo av Den Norske Dataforening til det mest kreative it-prosjektet i Norge siste år.Juryen uttaler at tjenesten vil kunne redde mange liv og øke livskvaliteten til diabetikere som frykter føling.

Kreativitetsprisen er den originale Rosing-prisen og har vært delt ut helt siden 1990, oppkalt etter etter den norske it-pioneren Fredrik Rosing Bull.

Tidligere i år ble Smartcare tildelt Smartprisen 2011, som deles ut av fagbladet Sykepleien og KS.

Appen

Slik beskrev hun den prisbelønte appen tidligere i år:

– Appen er tilknyttet vår døgnbemannete server. Dersom diabetikeren ikke slår av tidsalarmen, sørger DiabetesGuard for at de pårørende får beskjed via alarmsentralen.

Sover en alene vil altså alarmen varsle dersom du ikke skrur den av på morgenen. Får du føling mens du trener vil den ringe opp enten diabetessykepleier eller de du har valgt som pårørende.

— Systemet registrerer blant annet dersom du ikke beveger deg på fem minutter, og kontakter da dine nærmeste, sa Annette Skeie Jakobsen.

Lansering utenlands

Under lanseringen av appen tidligere i år, varslet Skeie Jakobsen internasjonal lansering.

— Vi har etablert en avdeling i USA og jobber med Californias største sykehus. Det er veldig spennende. Og nå håper vi å få på plass flere sponsorer, sier Skeie Jakobsen tilComputerworld etter prisutdelingen.