– Jeg har skrevet brev til Helsedirektoratet om å få til en likebehandling mellom øl og vin, fortalte Trond Giske da han besøkte Aass bryggeri onsdag, ifølge Handelsbladet FK.

Som Aftenposten har skrevet tidligere, trues Aass Bryggeri i Drammen med dagbøter hvis det ikke fjerner bilder av ølglass og omtale av øl fra sine nettsider. Samtidig får Vinmonopolet reklamere for både vin og sprit med bilder og omtale på sine nettsider.

Aass og Bryggeriforeningen, ved direktør Petter Nome, nekter å føye seg, og tar saken til Markedsrådet.

Næringsminister Trond Giske synes ifølge Handelsbladet FK at forskjellsbehandlingen er et paradoks.

– Det er mer næringsutvikling i Norge med øl enn med vin, sier han til bladet.

— Mindre omtale - ikke mer

Helsedepartementet begrunner Vinmonopolets tillatelse til å omtale vin og sprit med at mange i Norge bor så langt unna nærmeste pol at de er avhengige av Internett for å tilegne seg informasjon om produktene.

Helsedepartementet, ved statssekretær Roger Ingebrigtsen, har tidligere sagt til Aftenposten at det kan bli en likestilling. Men ikke i den retning Aass og de andre ølprodusentene håper:

— I den grad det er snakk om å endre kursen, vil den gå i retning av å få mindre omtale av alkohol fra Vinmonopolet, ikke slippe til bryggeriene, sa Ingebrigtsen til Aftenposten i april.