KRISTIANSAND: Samtidig som det skjedde, sluttet han som marketingdirektør i Hennig-Olsen Is AS. Der er som kjent Paal Hennig-Olsen administrerende direktør og nå største eier. Martin, som "bare" er aksjonær, bor i utlandet.

Oppgjøret for aksjene skjedde i henhold til et avtaleverk som ble inngått for mange år siden, og som nå kom til anvendelse. Ut fra 2011-regnskapet til Espen Hennig-Olsens holdingselskap, Tamburin Invest AS, ser det ut til at han fikk 54,7 millioner kroner for posten: den bokførte verdien av aksjene på 38,8 millioner kroner, pluss en "overkurs", i henhold til den nevnte avtalen, på 15,9 millioner.

Det er ingen hemmelighet at brødrene Espen og Paal Hennig-Olsen kunne se forskjellig på ting i familiebedriften. Men dette sa Paal til Fædrelandsvennen da det ble kjent at Espen trakk seg ut: "Vi har hatt våre diskusjoner om dette i en tid nå. Det kommer til å bli merkelig å jobbe uten Espen i bedriften. Vi har tross alt vært sammen her siden 1980."

I 1975 var Espen Hennig-Olsen en langhåret, meget engasjert russepresident. Folk som kjenner ham, sier at det er typisk; går han først inn for en sak, brenner han sterkt for den. Og apropos brenne: Mannen er vill etter fyrverkeri og smell. Jo mer spektakulært, jo bedre. Hennig-Olsen Is ville neppe ha betalt for det årlige 17. mai-fyrverkeriet i Tresse om ikke Espen hadde ledet markedsavdelingen.

Og i ung alder, da han var sentral i styre og stell rundt legendariske Marquee Band, drev han rett som det var og smalt av små bomber under sceneshowene. Om ikke undertegnede husker helt feil, var de fylt med mel.

Fly og luftfart har han også interessert seg for i alle år. Nå sørger han altså for at iskrempenger får vinger. Men han benekter at hele formuen satses på Flynonstop. "Jeg sover fortsatt godt", opplyste han under gårsdagens happening for presse og samarbeidspartnere.

Espen Hennig-Olsen er ellers gift med Jannicke Sletten. Sammen har de en voksen datter.