Se hvilke skoler som rammes av streik her.

— Vi har hele tiden sagt at vi vil diskutere løsninger, sier Gunn Marit Helgesen.

Høyrekvinnen fra Telemark er valgt som leder i KS. Tirsdag samler hun de 15 medlemmene av hovedstyret. Lærerstreiken står høyt på dagsorden.

Aftenposten har vært i kontakt med et flertall av hovedstyremedlemmene. Alle sier at partene må finne en løsning på streiken, men de henviser til Helgesen for å gi offisielle uttalelser.

- Husk at vi har 100 prosent av medlemmene i ryggen, sier Helgesen.

Medlemmene er landets kommuner og fylkeskommuner. De ga full oppslutning til meglingsresultatet, mens 73 prosent av lærerne i Utdanningsforbundet stemte nei.

— Fortvilelsen vår er at lærerne sier at de ikke vil vike en tomme, sier Gunn Berit Gjerde, som representerer Venstre og Møre og Romsdal.

Men om det betyr at hovedstyret må gi forhandlerne et nytt mandat, vil hun ikke si noe om før møtet.

Heller ikke styreleder Helgesen vil si noe før møtet.

— Ikke annet enn at vi skal diskutere alt som er relevant for saken.

Politisk press

Aftenposten vet at hennes partifeller i regjeringen, ikke minst kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, har vært i kontakt med Helgesen for å presse frem en slutt på streiken. Det er også grunn til å tro at kommunal- og fylkespolitikerne i KS-styret har hørt fra sine partier.

Les også: Lærerstreiken truer Høyres skolepolitikk

På Stortinget er det Arbeiderpartiet som holder hardest på prinsippet om ikke å blande seg inn i en pågående konflikt. Men alle partiene som er representert i Utdanningskomiteen har uttalt at KS må komme motparten i møte.

afp000756651-sX5TgqwDvB.jpg Foto: Pedersen, Terje

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied har gitt klar beskjed om at et nytt resultat må ut på ny uravstemning. Det gjør at hun har svært lite manøvreringsrom. Medlemmene hennes var uforsonlige under den første uravstemningen i juni, siden har stemningen blitt ytterligere forsuret.For KS er det et kjempeproblem. Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes hadde et klart mandat om å få arbeidstidsendringer, og fikk et meglingsresultat oppdragsgiverne likte. Det vil sitte langt inne for eksempel å forlenge den gamle avtalen.

LES OGSÅ: