— Vi har fått en del negative tilbakemeldinger på planene om høyhus, og har tatt dette til etterretning. Nå vil vi lansere nye planer som er mer i tråd med det som hyttebeboerne på Hovden vil ha, sier Roald Reme i det sørlandsbaserte entreprenør- og eiendomsselskapet BRG til Fædrelandsvennen.

Det var NRK Sørlandet som meldte om nyheten først.

Tett lavbebyggelse

Roald Reme. Foto: NTB

Høyhusplanene, som BRG sammen med familieselskapet Andersen Holding sto bak, ble lansert i januar i år.— Totalutbyggingen blir den samme, men det blir nå tett lavbebyggelse og mer trinnvis utbygging, forteller Reme og legger til:

— Vi ønsker å være en positiv faktor når det gjelder utbygging på Hovden, og ikke skape for mye kontroverser.

- Positive tilbakemelding

Utbyggerne hadde torsdag et møte med ordfører, varaordfører og rådmann i Bykle om de nye planene.

— De foreløpige planene som vi la fram fikk positiv tilbakemelding. Det har vært en del fram og tilbake rundt prosjektet, men vi ønsker en mest mulig attraktiv bebyggelse på tomta til høyfjellshotellet, forteller Per Gunnar Andersen i Andersen Holding.

- Glad utbygging ikke skrinlegges

Jon Rolf Næss. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

Bykle-ordfører Jon Rolf Næss har tidligere uttalt at han synes høyhusplanene er spennende, men er nå likevel mest opptatt av at det fortsatt blir utbygging.— Det primære for oss er at det blir bygd, for vi trenger næringsutvikling på Hovden. Jeg er veldig glad for at utbyggingsplanene ikke er skrinlagt og ser lyst på at det skjer en utvikling, fortsetter Bykle-ordføreren.

Ifølge Reme vil de nye planene presenteres for kommunestyret 10. desember. Og skal vi tro investoren er det ikke manglende interesse for prosjektet.

— Vi har en tett dialog med megler, og det segmentet vi nå vil legge ut har en god sammensetning av størrelse og pris. Det har absolutt vært stor interesse og stor etterspørsel rundt prosjektet, sier Reme.

Arbeidsplasser viktigst

— Er du skuffet over at det ikke blir noe av høyhuset?

— Nei, både utbygger, eier og investorer har jobbet med dette i fellesskap, og føler oss veldig komfortable med den nye løsningen, sier Reme.

Heller ikke Bykle-ordføreren feller tårer over at Hovden ikke får sitt signalbygg.

— Jeg har fått mange henvendelser fra enkeltpersoner, men også velforeninger, som ikke ønsker et så monumentalt bygg på fjellet. Det viktigste, særlig for fastboende, har imidlertid vært å skape arbeidsplasser i Bykle, sier Næss.