Ei jente som fanget de unges oppmerksomhet på Jenter og Teknologi, var Lisa Nakling Furvann fra Nøtterøy i Vestfold. Den 17 år gamle jenta har helt siden hun var åtte år drømt om å bli Lamborghini-designer — et mål hun fortsatt jobber mot. Når hun fullfører videregående om to og et halvt år, er neste steg på veien studier ved UiA. Derfor signerte hun intensjonsavtale med universitetet i beste Real Madrid-stil, en avtale som også innehold klausul om utvekslingsstudier i USA.

— Man må ha et mål, følge en plan, holde fokus, jobbe hardt og ha det gøy underveis, sa hun til jentene i salen.

Rekrutteringsansvarlig Pål Grandal ved UiA sa at de jobbet for å få talentene til dem, og arrangerte signeringen som en gimmik for å vise at det ikke bare er innen idretten det finnes store talenter som bør dyrkes frem.— Her skal talentene få blomstre, sier Grandal.

Jenter fra 35 skoler i Aust- og Vest-Agder kom til Jenter og Teknologi på UiA. Flere kvinnelige studenter fortalte dem om hvor spennende teknologiske studier kan være. Blant dem var Ellen T. Rasmussen, som også fikk pris av NHO Agder for å være en god rollemodell og ambassadør. Ellen har gått yrkesskoleveien frem til studier i fornybar energi ved UiA.

— Jeg har alltid likt praktiske ting, som å skru på biler og være med å bygge ting. Derfor begynte jeg på yrkesskole. Når jeg nå gikk videre til universitet, har jeg en kjempegod erfaring med meg fra læretiden, sier Ellen.