— I tillegg til sjefsjobben i mobilselskapet Dipper jobber du i en interiør- og klesbutikk du har startet sammen med en venninne. Hvordan får du tid til alt?

— Det handler om rutiner og bolker i hverdagen. Jeg er hjemme klokken fem, og da er det matlaging og tid med barna. Så blir det alt annet som skal til etter det. Man må rett og slett prioritere og være god på beslutninger. Men jeg vil heller ta noen gale beslutninger enn for få beslutninger.

- Du har til og med mottatt en pris for kvinnelige rollemodeller i IT-bransjen, fordi du viser at kvinner kan lykkes på toppledernivå, selv når man kombinerer det med familie og andre selvrealiseringsprosjekter. Er det behov for slike rollemodeller i dag?

— Ja, fordi kvinner har et større press på seg enn menn. De skal lykkes med jobb og familie og i tillegg være flinke, vakre, tynne og kle seg bra selv om budsjettet er lavt. Derfor er det altfor mange kvinner som ikke tør å hoppe i det, fordi de ikke tror det er mulig å kombinere flere ting. Dette gjelder den typiske perfeksjonistiske, flinke piken.

- Hvordan skal man tenke, da?

— Du må akseptere at du ikke kan være like god på alt. Du må tørre å ta risiko og du må effektivisere livet. Jeg så to damer i butikken vår som brukte over en time på å vurdere om de skulle kjøpe et brett. Er det mulig? Trenger man et brett? Ja eller nei. Liker jeg det? Ja eller nei. Har jeg råd til et brett? Ja eller nei. Så enkelt er det.

- Det handler om å ta et valg?

— Bruker du altfor lang tid på alle beslutninger, så bruker du opp tiden din og blir til slutt alt for stresset. En annen ting som er viktig, er å tørre å ha et liv utenfor jobben. Ellers gjør man til slutt en dårlig jobb.

- Har du noen ganger slitt med beslutningsvegring selv?

— Nei, fordi jeg alltid har vært nysgjerrig. Det er en forutsetning for å ta beslutninger. Da stiller du flere spørsmål, noe som hjelper deg i å tydeliggjøre hvilken beslutning som er riktig. Jeg har aldri vært redd for å stille dumme spørsmål og drite meg ut. Som barn kunne jeg være en plage, fordi jeg stilte mange spørsmål de voksne ikke kunne svare på. Det er ofte de banale spørsmålene som gir gode svar og som avdekker ting man ikke har tenkt på.

- Hvorfor er dette med beslutningsevne så viktig for deg?

— Mange ledere sliter med beslutningsvegring og velger heller å utsette. Det kan skape frustrasjon og tære på organisasjonen. Å drive forretning handler om å ta beslutninger hele tiden. Det vil alltid være en viss usikkerhet, men da må man heller ta en ny beslutning dersom noe viser seg å være feil eller noe uforutsett skjer. Som leder skal du drive organisasjonen fremover og være målbevisst.

- Du har jobbet i IT- og telekombransjen i over 20 år. Har du møtt utfordringer knyttet til det å være kvinne i en mannsdominert bransje?

— Det er mange utfordringer, men det er flest fordeler. Menn er, gudskjelov, fortsatt glad i damer, og da er det greit når det er få av oss! Jeg har fått mange rare kommentarer og tilbud opp gjennom, men jeg har håndtert det på en profesjonell måte uten å være hårsår. Man kan heller snu på det og tenke hvilke fordeler det kan gi i neste omgang. Jeg tror menn har lettere for å åpne seg for kvinner og det er et konkurransefortrinn.

- Har du noen historier å dele?

— Du har to kategorier kommentarer: De som handler om at kvinner er dumme, og de som handler om at kvinner er sex. Det er jo egentlig like mye humor i begge to. Jeg glemmer ikke da jeg satt i et møte i et stort, norsk selskap med en IT-direktør. Plutselig spør han hvem han kan snakke teknisk med. Da jeg svarte at det var meg, sa han «men du er jo jente?». Jeg tar det bare med humor og tenker at det blir en god historie.