— Det finner sin løsning. Så enkelt er det, sier administrerende direktør og styreleder Atle Bergshaven i Bergshav Shipholding.

Overskudd

Nylig forelå selskapets 2015-regnskap med et overskudd på 17,8 millioner kroner. Shippingselskapet har eiendeler for 1,3 milliarder kroner.

Like før sommeren i år raknet også tankmarkedet. Dermed er det ingen segmenter som er ok for tiden

Shippinglederen karakteriserer overskuddet for 2015 som tilfredsstillende.

— Det er ok, men vi er ikke fornøyde. I lys av markedsforholdene som er nå, så ble det som det ble.

Bergshaven er stor på tankskip, et segment som har gått bra. Andre områder, som for eksempel offshorefartøyer, har gått dårligere.

— Like før sommeren i år raknet også tankmarkedet. Dermed er det ingen segmenter som er ok for tiden. Heldigvis inngikk vi langsiktige kontrakter i fjor som gjør at vi kommer greit gjennom det og styrer mot overskudd også i 2016, sier Bergshaven.

Bergshaven-selskapene sysselsetter 24 mennesker på kontorene i Grimstad og rundt 800 totalt i konsernet.

Kan bli dyrt

Høyesterett har slått fast at storebror Herman Bergshaven skal utløses fra Grimstad-rederiet basert på de reelle verdiene. Det betyr at han kan få flere hundre millioner kroner, ettersom han eier 27,38 prosent. Herman nådde ikke fram med krav om oppløsning av hele rederiet. Hvor stor summen endelig blir, skal lagmannsretten finne ut av.

— Vi vet ennå ikke når saken behandles. Når dommen foreligger så forholder vi oss til det. Vi respekterer vårt juridiske system, og dette tar ikke nattesøvnen fra meg, sier Atle Bergshaven.