Full av temperament holdt Berlusconi søndag en tale til sine støttespillere i sin hjemby Milano. Der gjorde han det klart at hans borgerlige partikoalisjon er den eneste som kan løfte Italia ut av resesjonens mørke tåke og gjenopprette tilliten mellom folket og den politiske eliten.

— Jeg ber ikke om noe for meg selv. Jeg ønsker bare å utkjempe et siste stort politisk slag, sa den 76 år gamle eksstatsministeren.

I talen lanserte Berlusconi et nytt valgløfte, nemlig å avvikle den forhatte eiendomsskatten. Vedtaket vil bli gjort på første regjeringsmøte, og skattebetalere som allerede har betalt inn eiendomsskatt, vil få pengene tilbake, forsikret Berlusconi.

Eiendomsskatten ble gjeninnført av statsminister Mario Monti i fjor etter å ha blitt fjernet av Berlusconi i 2008. I talen søndag gikk Berlusconi hardt ut mot Monti, som overtok som statsminister da Berlusconi ble presset til å gå av i november 2011. — Jeg vil hjelpe Italia ut av denne dunkle atmosfæren som de teknokratiske skattefutene har ført landet inn i, sa han.

Berlusconi stiller ikke selv som statsministerkandidat i valget i slutten av februar, men er åpen for å bli finansminister eller industriminister. (©NTB)