— Vi håper vi med oppkjøpet får økt innkjøpsstyrke og tilgang til nye produkter, samtidig som vi øker vår kompetanse, sier administrerende direktør i Flak, Trygve Reinertsen, til Fædrelandsvennen.

Onsdag offentliggjorde båtutstyrsgrossisten i Sørlandsparken at de har kjøpt 30 prosent av aksjene i den danske båtutstyrsleverandøren Palby Marine.

20 års samarbeid

— Vi har samarbeidet på produkt og innkjøp gjennom 20 år, og følte det var tiden for å ta et skritt videre og gjøre samarbeidet vårt mer formelt, fortsetter Reinertsen.

- For på sikt å integreres fullt og helt?

— Nå tar vi dette skritt for skritt og har ikke tenkt å forhaste oss. Vi skal gjøre forretninger og ha det hyggelig underveis, og har ingen faste planer, svarer Flak-sjefen.

De to selskapene har hovedkontor i henholdsvis Kristiansand og Kolding og selger primært til båtutstyrsforretninger, båtprodusenter og verksteder.

- Styrker både dem og oss

Peter Helleskov, administrerende direktør i Palby Marine, sier i en pressemelding at det har vært et helt naturlig strategisk valg for selskapet og slå seg sammen med Flak.

— Vi har samarbeidet i over 20 år, og sitter i dag som de sterkeste grossister i hvert vårt land. Nå har vi fått dem om bord som medeiere, noe som vil styrke både dem og oss, skriver Helleskov.

10 prosent vekst i 2015

Flak, som hadde en omsetning på 155 millioner kroner og et resultat før skatt på 14,5 millioner i 2014, ser ytterligere vekst for inneværende år.

— Vi ligger an til å nå en omsetning på 170 millioner i år, som er en oppgang på 10 prosent fra fjoråret. Det er vi godt fornøyd med, sier Reinertsen.

- Skyer på himmelen

- Hvordan påvirkes dere av de turbulente tidene i næringslivet?

— Vi har ikke merket noe i år, men vi er usikre for framtida. Det er litt skyer på himmelen og valutamarkedet er urolig. Dårlige sommere er heller ikke bra for oss, men vi håper jo at folk i dårlige tider oppgraderer og forbedrer sine båter. Både nordmenn og dansker er jo generelt flinke til å holde båtene sine i god stand, avslutter Reinertsen.