APL Norway er et datterselskap av NOV og holder til i sjønære omgivelser på Hisøya i Arendal. APL Norway er et datterselskap av NOV og holder til i sjønære omgivelser på Hisøya i Arendal. Foto: Arkivfoto

Permitterer 30-40 ansatte

APL Norway i Arendal, et datterselskap av NOV, permitterer 30–40 ansatte som en videreføring av en pågående kuttrunde i selskapet.

ARENDAL: – Permitteringene skjer som en videreføring av runden vi nå er inne i, sier APL Norways administrerende direktør Jan-Børre Sannæs til Agderposten, som er først ute med nyheten.

«Midlertidig justering»

De ansatte i Arendal fikk vite om permitteringene fredag, i det som i en pressemelding fra selskapet omtales som «en midlertidig justering av ansatte på rundt 30-40».

Oppjustert fra september

Antallet er dermed oppjustert fra september, da APL forventet bedriften at 20-25 måtte permitteres. Begrunnelsen for permitteringene skal ifølge Agderposten være en utfordrende markedssituasjon i bransjen, med prosjekter som forskyves frem i tid.

Datterselskap av NOV

APL er eid av NOV, men operer i et annet segment innenfor oljeservicenæringen enn morselskapet. APL er rettet mot produksjon og offshore laste- og lossesystemer. Deres behov for reduksjon i kapasiteten har dermed kommet senere.

Det arendalsbaserte selskapet reduserte på vårparten arbeidsstokken med 40-50 ansatte.